Home / DRUŠTVO / Petri Dimitrijević, za ulogu “Pinokia“, nagrada za glumicu večeri i šansa za titulu najboljeg aktera Festivala za decu u Aleksincu
hotel bell

Petri Dimitrijević, za ulogu “Pinokia“, nagrada za glumicu večeri i šansa za titulu najboljeg aktera Festivala za decu u Aleksincu

Peti Zimski pozorišni festival za decu, u Aleksincu, ulazi u drugu polovinu, a stručni žiri neće imati lak zadatak u odlučivanju o najboljima. Potencijalnim dobitnicima glavne glumačke nagrade, pridružila se i Petra Dimitrijević, članica ansambla Leskovačkog narodnog pozorišta, za maestralnu ulogu “Pinokia“.

Prošlo je više od 130 godina, od kada je, iz pera Karla Kolodia, izašla priča o avanturama drvenog lutka Pinokija, a ovo delo i dalje zaokuplja pažnju čitalačke, filmske i pozorišne publike.

Najbolja ilustracija gore navedenog jeste fantastičan prijem predstave “Pinokio“ na Zimskom festivalu u Aleksincu kod najmlađe publike. Poučna priča, uz dobre kostime, koreografiju i odličnu glumu leskovačkog ansambla. Rađena je po tekstu i u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, bogata je songovima i scenskim pokretima, nalik kabareu. Kostime i koreografiju radili su Dragana Breza i Dušan Stanković, kompozitor songova je Aleksandar Spasić, koreografiju potpisuje Nađa Tomić.

Ulogu Pinokia tumači briljantno Petra Dimitrijević, koja je i ponela titulu glumice treće večeri i na taj način se “kvalifikovala“ za nagradu namenjenu najboljem glumcu Festivala.

Pored nje, u predstavi igraju Nikola Šćepanović, Marko Radojević, Filip Radivojević, Ivan Janković, Mina Cocić, Vesna Mirković Đorđević, Maja Janković, Jovana Grozdanović i Tanja Krčmarik, koja je zadužena i za scenski pokret.

Festival se završava u četvrtak, 26. maja, dodelom nagrada.

Check Also

Prilika da Leskovčani pokažu svoje kulinarsko umeće i svoju tradiciju – Kasting za emisiju „Savršena večera“ i na jugu Srbije

Počeo je kasting za novu kulinarsku porodičnu emisiju, koji ce krenuti sa emitovanjem u udarnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.