Home / DRUŠTVO / Paketi pomoći fondacije Ana i Vlade Divac najugroženijim Vranjancima
hotel bell

Paketi pomoći fondacije Ana i Vlade Divac najugroženijim Vranjancima

U toku trajanja krize izazvane koronavirusom Fondacija Ana i Vlade Divac radi na obezbeđivanju podrške za najugroženije građane širom naše zemlje kojima dostavlja pakete sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima.

Ovo je jedan od načina da se pomogne tokom trajanja krize korisnicima pomoći ove fondacije, a to su pre svega osobe sa invaliditetom, jednoroditeljske porodice, višečlane porodice sa malim primanjima, nezaposleni, Romi, korisnici narodnih kuhinja. U toku je realizacija projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa kovid 19“ u okviru kojeg je Fondacija Ana i Vlade Divac obezbedila 10.000 paketa za građane najmanje 20 opština u Srbiji.

Pomoć je danas stigla i u Vranje, tako da će biti podeljeno ukupno 929 paketa. Ovo je podrška osobama koje se nalaze na evidenciji Crvenog krsta Vranje, ŠOSO „Vule Antić“, Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih, Saveza slepih, Duštva za dečiju i cerebralnu paralizu „Sunce“, MNRO Vranje, Udruženja za multiple sklerozu Pčinjskog okruga, Centra za društvene integracije i loklne organizacije Roma.

U ime Grada i gradonačelnika dr Slobodana Milenkovića reči zahvalnosti na ovoj vrednoj donaciji uputila je gradska većnica Danijela Milosavljević.

,,U ovom trenutku kada se borimo sa kovidom 19 donacija mnogo znači našim sugrađanima. Hvala Fondaciji Ana i Vlade Divac što su među 20 gradova prepoznali i Vranje i uključili ga u ovaj značajan projekat. Prepoznata su udruženja čijim članovima će pomoć mnogo značiti u ovim teškim danima’’, naglasila je Danijela Milosavljević. Ona se zahvalila i Grupi 484 i ambasadi Kraljevine Norveške koji su podržali ovaj projekat vredan 200.000 evra. Paketi će narednih dana uz maksimalno poštovanje preventivnih epidemioloških mera biti uručeni članovima pomenutih vranjskih udruženja.

Check Also

U Nišu još jedan novi studentski dom: Mesta za 400 studenata

Foto: Facebook SCN Na jučerašnjoj sednici Vlada republike Srbije usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *