Home / DRUŠTVO / Opštini Lebane 13.675 evra za projekat „Odgovor lokalne zajednice na Covid 19“
hotel bell

Opštini Lebane 13.675 evra za projekat „Odgovor lokalne zajednice na Covid 19“

U okviru programa Swiss PRO, uz podršku Vlade Švajcarske vrednu više od 310.000 evra i doprinos lokalnih samouprava u iznosu od oko 115.000 evra, biće sprovedena 22 projekata za razvoj i pružanje usluga socijalne zaštite namenjenih ublažavanju uticaja krize uzrokovane pandemijom kovid 19 virusa.

Realizacijom ovih projekata biće povećana dostupnost i kvalitet usluga socijalne zaštite za više od 2.000 građana i građanki iz ranjivih društvenih grupa.

Lokalne samouprave će samostalno ili u partnerstvu sa centrima za socijalni rad, domovima zdravlja ili drugim lokalnim ustanovama realizovati projekte u oblasti pružanja usluga pomoći u kući, ličnog pratioca, dnevnog boravka, predah smeštaja, savetodavnih i socio-edukativnih usluga, kombinovanih usluga medicinske nege i socijalne zaštite, kao i jedan projekat kojim se obezbeđuju besplatni obroci ekonomski najugroženijim grupama stanovništva iz ruralnih naselja.

Opština Lebane konkurisala je sa projektom „Odgovor lokalne zajednice na Covid 19“ u okviru koga će osim redovne vrste pomoći u kući za korisnike/ce u seoskim područjima, u svetlu pandemije kovid 19 virusa, negovatelji takođe pružati pomoć korisnicima u vezi sa vakcinacijom. Vrednost ovog projekta je 15.560 evra, pri čemu je lokalna samouprava učestvovala sa 1.885 evra.

Check Also

Konačno počinje gradnja puta preko Radana

To je danas, na sastanku sa predstavnicima leskovačkog muzeja i direktorima Turističke organizacije i Doma …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *