Home / DRUŠTVO / Opet požar u naselju “Kumalk“
hotel bell

Opet požar u naselju “Kumalk“

Kako javljaju čitaoci Dnevnika juga, u naselju na istočnom obodu grada, ponovo gori divlja deponija, ali su razmere požara, tvrde, danas mnogo veće

Po ko zna koji put su, na gotovo istoj lokaciji, nepoznata lica zapalila otpad na divljoj deponiji u delu gradu poznatom po nadimku “Kumalk“, uprkos brojnim upozorenjima nadležnih da to ne rade. Prilikom ranijih intervencija, načelnik Ivica Ranđelović nam je potvrdio da se izazivači, čim neko od građana pozove vatrogasce, udalje sa lica mesta, a često i sami zatraže pomoć vatrogasno-spasilačke jedinice, ali je nikada ne sačekaju.

Po njegovim rečima, poslednjih dana, vatrogasci su “do guše“ u poslu, upravo zbog paljenja vatre na otvorenom prostoru.

– Nebrojeno puta smo intervenisali u proteklih nekoliko dana. Trošimo vreme, ljudske resurse i gorivo, da spasavamo imovinu i i saniramo štetu,nastalu isključivo zbog ljudskog nemara i odsustva svesti. Još jednom molim sve sugrađane da ne pale strnjike ili bilo šta na otvorenom. Osim što je to kažnjivo, vrlo je opasno i može dovesti do ozbiljnih posledica po živote ljudi i okolinu.

Najopasnije je kada se požar dogodi pored naselja, kao u današnjem slučaju, jer je tada i intervencija vatrogasaca mnogo puta otežana.

Check Also

Stari leskovački zanati koji i danas žive

U Čitaonici Biblioteke održano je predstavljanje leskovačkih starih zanata u okviru manifestacije Dani evropske baštine. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *