hotel bell

Online sastanak delegacija SKGO u političkom komitetu Saveta evropskih opština i regiona

Predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština je na svojoj Petoj sednici održanoj krajem prošle godine, imenovalo delegaciju SKGO u Političkom komitetu Saveta evropskih opština i regiona za period 2023-2025. godine, kada su imenovani članovi i zamenici članova.

Za članove komiteta odabrani su gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša i Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica. Za zamenike članova izabrani su: Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, Nagip Arifi, predsedik opštine Bujanovac, Mira Mladenović predstavnik grada Novog Sada, Ivana Filipović, ispred opštine Sokobanja.

Rad u Političkom komitetu kao upravnom ogranu Saveta, podrazume donošenje ključnih odluka za postizanje ciljeva ove asocijacije i obavljanje njenih aktivnosti.

U vezi sa gorepomenutim, danas je održan sastanak delegacije SKGO u Političkom komitetu. Na sastanaku su se članovi i zamenici članova upoznali sa strukturom i radom Političkog komiteta, sa stragegijom, statutom, pravilima i procedurama, oblastima rada, odborima i radnim strukturama, The Council of European Municipalities and Regions, CEMR, odnosno Saveta evropskih opština i regiona.

Check Also

Uprava carina prodaje 9 automobila, 3 motocikla i prikolicu – detalji o licitaciji

Na sajtu Uprave carina počelo je prijavljivanje zainteresovanih za javnu prodaju trajno oduzetih vozila koju …

Оставите одговор