hotel bell

Obožavaju bubnjeve i sviraju k’o veliki: Upoznajte Janu, Irinu, Dušana, Pavla i Jovana

Bubanj ili udaraljke uopšteno, najstariji su instrumenti na svetu, jer je čovek, još u praistoriji, otkrio da se udaranjem jednog predmeta o drugi, može dobiti zvuk. I danas je to ono što privlači mlade generacije.

Jana i Irina Stevanović bubnjeve sviraju već dve godine i bubnjevima ih je privukao jedan snimak sa youtuba:

– Niko u našoj porodici ne svira bubnjeve, ali smo gledale snimak jedne devojčice na bubnju i to nam se dopalo. Od svih instrumenata nama se najviše dopada bubanj. Pošto u Muzičkoj školi u Leskovcu ne postoji odsek za bubnjeve, mi idemo u privatnu školu. Volele bismo da, kad malo porastemo, imamo svoj bend i da nastavimo da sviramo na ovom instrumentu.

Da se ljubavlju prema bubnjevima može lako “inficirati“, potvrđuju i braća Jovan i Pavle Ranđelović.

– Mama svira klavir, pa od nje učimo da sviramo taj instrument, tata se pomalo bavi gitarom i on nam prenosi znanje o njoj, ali osim nas, niko u porodici nije svirao bubnjeve. U našoj porodici se šale da ćemo biti “One man orchestra“ i mi bismo voleli. Bubnjevima nas uči tata našeg druga iz vrtića, pa je sve lakše. Zvuk je na bubnjevima zanimljiv i to nas privlači.

Dušan Tasić, na prvi pogled podseća na malog It-ijevca, ali bubanj svira vrlo posvećeno i koncentrisano:

– Ovo je tek početak i za sada sviramo jednostavne melodije, kao što je ovaj marš. Još odavno volim bubnjeve i kad sam upisivao muzičku školu, to je bio moj prvi izbor. Međutim, na taj odsek je moguće preći tek u 8. razredu, a dotle ću svirati klavir. Kod bubnja volim zvuk koji proizvodi, vrlo je moćan i upečatljiv.

Tako su o ovom muzičkom instrumentu govorili najmlađi Leskovčani, a sva je prilika da za bubnjarske naslednike ovaj grad ne mora da brine.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор