Home / DRUŠTVO / Nove investicije u Sportskom centru Dubočica – Veliki broj devojčica i dečaka trenira u ŽKK Hisar
hotel bell

Nove investicije u Sportskom centru Dubočica – Veliki broj devojčica i dečaka trenira u ŽKK Hisar

Nova ulaganja u Sportski centar Dubočica i rad košarkašica Hisara bili su povod za posetu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanović ovoj ustanovi.

Parket u velikoj dvorani SC Dubočica je repariran, za šta je izdvojeno 1,2 miliona dinara iz budžeta Grada Leskovca, nabavljena je moderna kosačica, u toku su radovi na poploćavanju dela Sportskog centra i remont sistema vazdušnog grejanja i hlađenja za koji i najbolji poznavaoci tvrde da se ne sećaju da je ikada i radio.

Prisutnima se obratio Andrija Atanasković, član Gradskog veća, koji je poželeo sportistima i trenerima uspehe, da se što pre napune sale, kao i da se pokaže da sport u Leskovcu ponovo živi.

– Grad za ovaj klub izdvaja 880 hiljada dinara. Poznato je da sume izdvojena za oblast sporta u budžetu grada Leskovca iznosi 95 miliona dinara, za razliku od prethodnog peridoa od pre desetak godina kada je iznosio 18 miliona dinara. Takođe bi naglasio da su uslovi za rad u SRC Dubočica poboljšani – potpuno je repariran parket, i Grad je za ovo izdvojio 1,2 miliona dinara, dok je pre godinu dana saniran parket i u maloj sali, za šta je bilo izdvojeno 330 hiljada, kao i krov iznad male sale sa 3,3 miliona dinara – naglasio je Atanasković.

Košarkaški klub Hisar u novu sportsku sezonu ulazi ambiciozno, a ohrabuje veliki broj devojčica i dečaka na treninzima.

– Počeli smo 2013. godine samo sa muškim selekcijama. Od pre 2 godine, krenuli smo da radimo i sa ženskim, i sada imamo preko 150 dečaka i devojčica. Imali smo kamp, gde su devojčice išle na pripreme, i nadamo se da će u narednoj sezoni pokazati pravu snagu, dok je muška selekcija ušla u drugu ligu Istok – kazao je Zoran Stojanović, predsednik ŽKK Hisar.

O investicijama u Sportski centar govorio je Stefan Kitanović, član Gradskog veća.

– Sportski centar je nabavio dve mašine – traktor, koji je neophodan za košenje trave, kao i pokretna skela, ukupne vrednosti oko 550 hiljade dinara – poručio je Kitanović.

Direktor SRC Dubočica Ivan Milovac govorio je aktuelnim i budućim planovima.

„Ono što trenutno radimo je popločavanje hola sportskog centra od ulaza do svlačionica, 400 kvadrata, za šta se izdvaja 1,56 miliona dinara. Ono o čemu mi razmišljamo da u narednih mesec, dva, uradimo jeste da ugradimo izmenjivače toplote kako bismo obezbedili da u velikoj dvorani tokom zime bude toplo, grejanje do nekih 16, 17 stepeni, za šta bi bilo potrebno izdvojiti 1,2 miliona dinara, u sledećoj godini ćemo još dva izmenjivača ugraditi, i onda će biti kompletirano grejanje u hali – istakao je direktor Milović.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *