Home / DRUŠTVO / NAŠ ZLATNI NEMANJA- Tek će se pričati o ovom mladom vaterpolisti
hotel bell

NAŠ ZLATNI NEMANJA- Tek će se pričati o ovom mladom vaterpolisti

Naš mladi sugrađanin, Nemanja Stanojević, je sa junirskom vaterpolo selekcijom Srbije osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u Pragu i “pokucao na vrata“ seniorske reprezentacije

Nemanja je zaplivao sa šest godina, a plivački ubrzo zamenio Vaterpolo klubom “Leskovac“. Neosporni talenat i sportski karakter, odveli su ga kasnije u redove državnog šampiona, “Radničkog“ u Kragujevac, za koji će nastupati još najmanje tri godine. Upravo tamo je “zapao za oko“ selektoru kadetske selekcije, u kojoj debituje 2015. godine.

Sa reprezentacijom je osvojio mnogo trofeja, a najznačajniji su srebro na šampionatu sveta u Kuvajtu pre dve godine i nedavno zlato na vaterpolo mundijalu u Pragu:

– Neopisiva je sreća što je selekcija popravila uspeh od pre dve godine. U filanu je pala Italija, a mi smo stigli do zlata. Naravno da sam radost najpre podelio sa roditeljima, koji su, čini mi se, tek sada shvatili da se ulaganja u ljubav prema vaterpolu, polako vraćaju. Osim timskog, moj lični uspeh i taj što sam bio među najstrelcima u našoj reprezentaciji. Veliko zadovoljstvo i velika čast je braniti boje svoje zemlje na ovako velikim takmičenjima.

Nemanja je jedan od mladih ljudi kojima se Leskovac ponosi i kojima želi da bude podrška na putu uspeha:

– To su dragulji među nama i zbog toga će, kao i drugi uspešni sportisti biti predložen za Oktobarsku nagradu. Verujem da će odbor uvažiti moj predlog, jer je argumentacija za odluku da se Nemanja nađe u društvu odabranih, više nego dovoljna. Naše priče o podršci talentovanim đacima, studentima i sportistima nisu floskule, jer godinama izdvajamo značajna sredstva za nagrađivanje, a skoro sam siguran da bismo iduće mogli da preskočimo magičnu cifru od 100 miliona, istakao je na prijemu u čast mladog reprezentativca, gradonačelnik Goran Cvetanović.

Nemanja više nije junior, vrata seniorske selekcije mu se široko otvaraju i nema sumnje da će poziv selektora Dejana Savića uslediti uskoro. Dotle, ovaj mladi Leskovčanin brani boje državnog šampiona i stiče preko potrebno iskustvo na međunarodnoj sceni.

Check Also

Podeljen najnoviji Informator

Centralni naslov poslednjeg broja stranačkog glasila SNS-a jeste najava povećanja plata i penzija od 1. …

One comment

  1. Браво за шампиона! Само би требало негде да се помене да је дечко из Вучја!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *