Home / DRUŠTVO / Naredne subote “Hasanaginica“, a potom još dve premijere leskovačkog Teatra
hotel bell

Naredne subote “Hasanaginica“, a potom još dve premijere leskovačkog Teatra

Ako je, zbog okolnosti izazvanih pandemijom, leskovačka publika dugo bila uskraćena za najavljene premijerne izvedbe, čekanje će se isplatiti, jer leskovačko Pozorište najavljuje čak tri nove izvanredne predstave

Prva je planirana već za narednu subotu, 29. januara, kada će se, u koprodukciji sa kolegama iz Niša, leskovački glumački ansambl publici predstaviti “Hasanaginicom“, po tekstu Ljubodraga Simovića, najavljuje direktor Dragan Boža Marjanović:

– Ovaj dramski klasik režirala je Isidora Goncić, a u ulozi Hasanaginice, naći će se mlada leskovačka glumica Mina Cocić, koja se i sama ostvarila u ulozi majke, a znamo da je to priča o majci, o muško-ženkim odnosima iz tog vremena, koji se vrlo lako mogu preslikati i na ovo. Delo priča jednu univerzalnu priču o ljubavi, koju nismo hteli da modernizujemo, jer sama po sebi nosi tu aktuelizaciju. Ovo je glumačka predstava, jer su dramska dela Ljubodraga Simovića, ustvari čista poezija. S velikom radošću očekujemo premijeru u subotu i reprizu, već 1. februara, jer u uslovima pandemije, ne možemo puniti salu. Druga repriza planirana je za 8., treća za 25. februar.

Marjanović ističe da su kostimi raskošni, da podsećaju na epohu i da, a to je još jedna karakteristika predstave, svaki glumac nosi različitu boju odeće, što je važno i za vizuelni efekat.

Leskovački teatar uporedo radi i na drugoj predstavi. U pitanju je delo “Stvaranje čoveka“, Tijane Grumić, u režiji Mie Knežević, a već sutra startuju probe za treću: “Oslobođenje Skoplja“, što je još jedna koprodukcija sa Pozorištem iz Niša. Režiju potpisuje Gorčin Stojanović. Radi se punom parom i na zadovoljstvo celog ansambla. Premijera prvonajavljene predstave je 5. marta, dok će prvo izvođenje “Oslobođenja Skoplja“, najprevideti niška publika, i to 12. marta.

Prodaja ulaznica za “Hasanaginicu“ počinje već u ponedeljak, po ceni od 300 dinara.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.