Na ovogodišnjem Vinskom balu najbolja vina napravili Saša Jović i Novica Petrović

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na završnoj večeri 35.Vinskog bala, koja je sinoć održana u dvorištu Kulturnog centra, proglašeni su najbolji vinari vlasotinačke opštine za 2021.godinu.

U kategoriji najbolje tradicionalno belo vino, prvo mesto zauzelo je vino Saše Jovića, drugo je vino Sretka Jovanovića, a treće Zorana Popovića.

U kategoriji najboljih tradicionalnih crvenih vina, po oceni žirija, najbolje je vino Novice Petrovića, drugo je vino Saše Jovića, a treće mesto pripalo je vinu Bratislava Ristića.

Od vrhunskih belih vina žiri je kao najbolje ocenio vino Novice Petrovića, drugo mesto je pripalo Novici Đokiću, a treće Draganu Pešiću.

I u kategoriji vrhunskih crvenih vina, prvo mesto zauzeo je Novica Petrović, drugo Sretko Jovanović, a treće Katarina Marinković.

-Važno je podržati domaćine koji godinama, kroz kulturu odgajanja vinove loze, prave dobra domaća vina i koji su uprkos nekim lošim i teškim vremenima opstali i danas. Kao vid podrške tim naporima, opština Vlasotince odvojila je za voćare i vinogradare u ovoj godini dva miliona dinara kroz subvencije – rekla je prilikom dodele nagrada direktor Turističke organizacije opštine Vlasotince Nataša Đokić Živković.

Nagrađena vina sinoć su bila izložena u, po mnogima, najlepšem ambijentu za vinske susrete, dvorištu Kulturnog centra, a kako uz dobro vino ide i dobra pesma, posetioci su mogli da uživaju u muzici Ansabla Groš iz Niša, na čijem je repertoaru bila uglavnom starogradska muzika.

Jubilarni 35. Vinski bal proslavljen je skromnije nego obično, zbog neizvesne situacije sa virusom korona, a domaćini su najavili da će sledeće godine biti novina u organizaciji ove manifestacije. Jedna od najvažnijih je promena termina održavanja – umesto krajem, trebalo bi da bude organizovan početkom avgusta.

Check Also

Školarci od petka na mini raspustu

Prolećni raspust ove godine doneće učenicima punih deset dana odmora “u komadu”, što će biti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *