Home / DOGAĐAJI / Na ovogodišnjem budvanskom karnevalu i predstavnici Leskovačke karnevalske grupe
hotel bell

Na ovogodišnjem budvanskom karnevalu i predstavnici Leskovačke karnevalske grupe

Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala je proteklog vikenda na 19. Međunarodnom turističkom karnevalu u Budvi.

Sjajna atmosfera i odlična zabava obeležili su karneval koji se održao pod sloganom „Nek živi ljubav“. Ovaj događaj okupio je predstavnike Federacije evropskih karnevalskih gradova i 46 karnevalskih grupa među  kojima je i grupa „Karnevala Leskovac“ sa atraktivnom maskom KARIPSKI SAN čija je koreografija izazvala simpatije kod posetilaca budvanskog karnevala.

Veče pred glavno dešavanje, Leskovačka karnevalska grupa je imala zapažen nastup na tradicionalnom „ABRUMU“ – koji predstavlja pozivnicu za glavnu Međunarodnu karnevalsku povorku.

Uz muziku i ples, preko 1.000 učesnika pod maskama iz raznih krajeva Evrope, predvođeni Gradskom muzikom i mažoretkinjama, napravili su nezaboravnu feštu u Starom gradu.

Predstavnici TOL-a su napravili značajne kontakte i iskoristili priliku da upute pozive brojnim  inostranim karnevalskim grupama za učešće na 16. „Karnevalu Leskovac“ koji će se održati od 6. do 9. jula.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.