hotel bell

Muzička škola “Stanislav Binički” – Rasadnik muzičkih talenata

Muzička škola “Stanislav Binički” iz Leskovca koja broji preko 850 učenika u osnovnoj i srednjoj školi pravi je mali rasadnik talenata.

Međutim da bi talenti pravilno usvojili znanje i dostigli svoj maksimum neophodno je da imaju adekvatne uslove za učenje i rad, te se Muzička škola trudi da im uz podršku grada to obezbedi.

“U prethodnom periodu renovirali smo podrum u kome su učionice za vežbanje, zamenili smo stolariju i pod i sada naši učenici imaju odlične uslove za vežbanje. Naša škola poseduje osam klavira, a poslednji čija je vrednost preko 800 hiljada stigao je skoro. Naravno ništa od ovoga ne bi bilo da nemamo svesrdnu podršku grada Leskovca – kazala je direktorka Biljana Miljković.

Ovu obrazovnu ustanovu posetio je predsednik Privremneog organa Goran Cvetanović.

“Muzičkoj školi grad Leskovac pokloni svake godine po jedan instrument.Za ovo vreme smo uspeli da nabavimo pet klavira i četri polukoncertna klavira koja su reparirana, dve harmonike, dve gitare i jedan saksofon.Novi klavir koji smo danas imali priliku da vidimo je došao iz Češke, i omogućio učenicima ali i profesorima da nesmetano prenose odnosno usvajaju znanje.Ova škola je pravi mali rasadnik talenata, i njeni učenici nas svake godine obraduju nagradama sa raznih takmičenja – istakao je Cvetanović.

Check Also

Cvetanović u poseti gazdinstvu Đorđević: Ako svi poljoprivrednici prestanu da rade, nećemo imati šta da jedemo – poručio mladi poljoprivrednik

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović, posetio je danas poljoprivredno gazdinstvo Stevana Đorđevića iz …

Оставите одговор