Početna / DRUŠTVO / Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za elektrifikaciju polja
hotel bell

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo konkurs za elektrifikaciju polja

758303539

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno Uprava za agrarna plaćanja, raspisala je Javni poziv za podsticaje za elektrifikaciju polja. Poljoprivredna domaćinstva zahteve mogu podneti od 1. februara do 1. septembra.

Predmet podsticaja, u skladu sa Pravilnikom i Javnim pozivom su prihvatljivi troškovi investicija za elektrifikaciju polja, odnosno nabavku kablova i ostale prateće opreme, pripremu terena i priključak na elektro mrežu.

Pravo na novčanu podršku ostvaruju gazdinstva upisana u Registar i nalaze se u aktivnom statusu, odnosno nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog domaćinstva, preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge, sa najmanje pet aktivnih članova.

Prilikom podnošenja zahteva, korisnici, pored ostale dokumentacije, prilažu predračun predmeta investicije, ne stariji od 3o dana od dana podnošenja zahteva i potvrdu od Preduzeća ’’Elektroprivreda Srbije’’ da je katastarska parcela na koju se odnosi ulaganje, obuhvaćena projektom izgradnje elektro mreže srednjeg ili visokog napona i da je na njoj moguć priključak na elektro mrežu.

Nakon izbora korisnika i iznosa podsticaja, podnosiocu zahteva se odredjuje rok u kojem je u potpunosti dužan da realizuje investiciju.

Podsticaji se utvrdjuju u iznosu od 9o procenata vrednosti ulaganja, a najveća pojedinačna podrška u 2o21. godini biće 8oo.ooo dinara.  

Bliže informacije mogu se dobiti u Info centru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: o11/26o-79-6o ili o11/26o-79-61, odnosno Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja  o11/3o-2o-1oo ili o11/3o-2o-1o1.

S. Ć.

Pogledaj takodje

Rukometaši Dubočice optimisti pred subotnji duel sa Rudarom u Leskovcu

Rukometni klub ‘’Dubočica’’ takmičenje u plej-ofu počeo je porazom od niškog ‘’Železničara’’, ali će mu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *