Početna / DRUŠTVO / Ministar Novica Tončev posetio Vlasotince, „Rosa“ donirala 5 šlepera vode za piće
hotel bell

Ministar Novica Tončev posetio Vlasotince, „Rosa“ donirala 5 šlepera vode za piće

Pet šlepera flaširane vode za piće Rosa stigli su danas u Vlasotince posredstvom Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za nedovoljno razvijene opštine Novice Tončeva.

On je najavio da će za par dana stići nove količine vode namenjene vlasotinačkoj opštini.

– Ovde sam ispred Vlade Srbije, zahvaljujem Koka-koli, odnosno fabrici vode Rosa koja je donirala 25 šlepera opštinama pogođenim poplavama. Mi smo danas dovezli u Vlasotince pet šlepera u utorak ili sredu ćete dobiti još pet šlepera flaširane vode –  rekao je ministar Novica Tončev.

Vlasotince se danima vodom za piće snabdeva iz sedam cisterni, a tehnička voda potekla je četiri dana nakon oštećenja cevovoda i brane na vodozahvatu.

-Tehničku vodu obezbedili smo iz alternativnog vodozahvata jer drugih mogućnosti nije bilo . Radimo na sanaciji uništenog cevovoda u samoj reci. Nadamo se da ćemo brzo obezbediti i pijaću vodu. Ova nam pomoć mnogo znači dok ne budemo stvorili uslove da dobijemo vodu za piće iz sistema JKP Vodovod – rekao je predsednik opštine Bratislav Petroviću zahvaljujući na donaciji.

Predsednik SO Vlasotince Milan Jović rekao je da je voda za piće trenutno najurgentnija potreba stanovnika opštine.

-Potrudićemo se u narednim danima da svako domaćinstvo dobije ovu flaširanu vodu jer je u pitanju jedna velika količina. Naravno, najpre ćemo snabdeti one najugroženije – naglasio  je Jović. Tončev je zatim održao sastanak sa čelnim ljudima opštine na kome je bilo reči o tome kako još može da se pomogne Vlasotincu i drugim nerazvijenim opštinama, kojih u Srbiji, kako je rekao, ima 44

Pogledaj takodje

U Domu kulture Roma počela masovna vakcinacija

U Domu kulture Roma u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje i Opštom bolnicom Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *