Home / DOGAĐAJI / Milan Nešić i Vlasotinčani – 200 knjiga na poklon biblioteci „Desanka Maksimović“
hotel bell

Milan Nešić i Vlasotinčani – 200 knjiga na poklon biblioteci „Desanka Maksimović“

Olga Nešić, 98-godišnja ćerka hidroinženjera Milana Nešića, koji je Vlasotinčanima najpoznatiji po tome što je projektovao kej na Vlasini, poklonila je biblioteci „Desanka Maksimović“ 200 knjiga iz lične biblioteke, kao zahvalnost za sećanje koje Vlasotinčani neguju na njenog oca.

Bista Milanu Nešiću podignuta je pre osam godina na početku keja, koji nosi njegovo ime, ali se je postament urušio, nakon čega je spomenik obnovljen prošle godine, na 50.godišnjicu Nešićeve smrti.

Milan Nešić i njegove dve sestre živeli su u Vlasotincu jer je njihov otac, inače rodom iz Zaječara, bio postavljen za sreskog načelnika. Sestre su i kasnije ostale da žive u varoši na Vlasini, a Milan je kao student otišao u Beograd i tamo ostao.

Članovi porodice, ali i svi koji su ga poznavali, kažu da je leta provodio u Vlasotincu, gde je voleo da peca ribu i rakove u Vlasini.

Knjige, koje je njegova ćerka Olga poklonila vlasotinačkoj biblioteci već su popisane, obrađene i nalaze se na policama.

-Gospođa Olga nije prekidala svoje veze sa Vlasotince i ovo je jedan od načina da održi vezu sa mestom koje je njen otac toliko voleo – dodaje direktor biblioteke Srba Takić.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *