Home / DRUŠTVO / Jelena četkicom stvara prazničnu čaroliju
hotel bell

Jelena četkicom stvara prazničnu čaroliju

Ova zanimljiva leskovačka umetnica oslikava portale zimskim i prazničnim motivima oživljavajući scene iz bajki i sa novogodišnjih čestitki

Jelena Stojković je, kaže, pre svega slikar, a potom i dizajner. Oslikava i često izlaže haljine, a poslednju kolekciju, Leskovčani su imali priliku da nedavno vide u Kulturnom centru:

– Pretežno se bavim slikarstvom, dosta izlažem i učestvujem na različitim konkursima. Oslikavanje portala je, ustvari, realizacija zanimljive ideje, na koju su došli pojedini leskovački ugostitelji-estete. Pošto su zaljubljenici u prazničnu, posebno atmosferu koju sa sobom donose Novogodišnji i Božićni praznici, podstakli su me da pokušam da je prenesem na staklo. Dopala mi se, jer me vratila u detinjstvo, u svet bajki koje su mi čitale i govorile mama i baka, priča Jelena, dok čaroliju prenosi na velike i zahvalne izloge restorana “Bell“.

Prošle godine je, priznaje, jedva stigla da završi posao, jer je interesovanje bilo veliko.

– Nimalo se nisam umorila, naprotiv. Svaki izlog donosi unikatnu priču, do koje dolazim u dogovoru sa naručiocem, iako najveći broj njih to prepušta meni. Pozivi su ove godine krenuli još sredinom novembra, pa će biti dovoljno vremena za sve “porudžbine“. Ne znam da li će mi svi poverovati, ali ja u ovom poslu uživam. Pustim mašti na volju i otisnem se u virtuelni svet u kome dominiraju kućice ušuškane u snegu, zimski pejzaži i motivi sa Novogodišnjih čestitki. Nimalo mi nije hladno da radim napolju, čak me niže temperature dodatno stimulišu, priznaje ova leskovačka umetnica.

Check Also

Korona presek: U poslednja 24 sata još 76 osoba pozitivno na koronu

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac od 538 testiranih u poslednja 24 sata u Jablaničkom okrugu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *