Početna / DRUŠTVO / Medveđa i Lebane dobili pomoć Rusko – srpskog humanitarnog centra
hotel bell

Medveđa i Lebane dobili pomoć Rusko – srpskog humanitarnog centra

Rusko srpski humanitarni centar u Nišu reagovao je na situaciju u opštinama pogođenim poplavama i obezbedio pomoć koja je neophodna stanovništvu.

Opštini Lebane Srpsko-ruski humanitarni centar ustupio je na korišćenje agregat koji će obezbediti električnu energiju planinskom stanovništvu. Agregat jačine 120 KW biće stavljen u funkciju najkasnije do sutra i zameniće trafostanicu u Poroštici. Ovim agregatom 40ak domaćinstava će najkasnije do sutra dobiti električnu energiju.

Danas je stigla donacija Rusko-srpskog humanitarnog centra (RSHC) opštini Medveđa u vidu dva agregata, kao pomoć za porodice koje više od 10 dana su bez struje na teritoriji opštine Medveđa.

RSHC pomaže u kriznim situacijama na celoj teritorije Republike Srbije u oblasti humanitarnog reagovanja u vanrednim situacijama, sprečavanja elementarnih nepogoda i tehnoloških havarija i uklanjanja njihovih posledica.

Pogledaj takodje

U januaru procesuirano 10 slučajeva pretnji novinarima, od 1. marta aktivan SOS telefon za novinare kojima je ugrožena bezbednost

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *