Home / DRUŠTVO / Leskovački Ledeni čovek – Uspon na najviši vrh Suve planine u šortsu
hotel bell

Leskovački Ledeni čovek – Uspon na najviši vrh Suve planine u šortsu

Leskovčanin Vladimir Stevanović,instruktor Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac, uspešno je realizovao zimski uspon na najviši vrh Suve planine – Trem, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1810 metara a verovali ili ne na sebi je imao samo šorts i u momentima jačeg vetra, zimsku kapu.

Ledeni uspon podrazumevao je uspon bez odeće u dužini kompletne staze, oko 8 kilometara u trajanju više od tri časova. Nakon osvajanja vrha i vežbi meditacije i disanja, Vladimir na vrhu oblači odeću koju nosi u rancu.

Srpski ledeni čovek kako je Vladimir dobio nadimak ,već četvrti put osvaja vrhove:

Prvi je bio uspon na Besnu kobilu u januaru 2021.

Drugi je bio uspon na vrh planine Radan, Mali Kamen u januaru 2021.

Treći je bio uspon na najviši vrh Stare planine, Midžor, u februaru 2021.

Kako bi čitav poduhvat bio u najvećoj meri bezbedan, Vladimir praktikuje preventivnu adaptaciju na hladnoću koja potiče iz tradicija severnih hemisfera, ali i iz Japana i Ninđucu tradicije, pod nazivom Šugendo (duhovni izazovi Jamabuši monaha).

Pored toga, praktikuje i tehniku Tumo. Tumo je praksa tibetanskog Budizma koja u prevodu znači Unutrašnja vatra, a podrazumeva generisanje toplote unutar tela posebnim metodama disanja, dok se praktikanti dugoročno izlažu ekstremno niskim temperaturama na svojoj matičnoj planini – Himalajima.

Ove zime planira još nekoliko zahtevnih zimskih uspona bez odeće, a početak 2022. godine za ovog mladog Leskovčanina je svakako bio izuzetno uspešan.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

One comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.