Home / DRUŠTVO / Leskovac ima i sjajne frulaše: Atanasije Nedeljković i Dimitrije Nikolov, pobednici “Zlatne frule juga Srbije“
hotel bell

Leskovac ima i sjajne frulaše: Atanasije Nedeljković i Dimitrije Nikolov, pobednici “Zlatne frule juga Srbije“

Muzički festival “Zlatna frula juga Srbije“, koji je, ustvari 10. međuokružno takmičenje frulaša, održan je juče u Vranjskoj Banji, a pobednici u pet kategorija, izborili su plasman na Republički sabor, čiji je tradicionalni domaćin Prislonica kod Čačka.

Stručni žiri u sastavu: Velja Kokorić (Radio Beograd), Aleksandra Petrović (profesor flaute) i Tanja Bliznakovski Jovanović (direktorka Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ u Vranju), doneo je odluku o najboljim frulašima juga Srbije.

Među njima su Atanasije Nedeljković iz Leskovca, koji je trijumfovao u kategoriji frulaša od 12 do 16 godina, dok je Dimitrije Nikolov postao laureat u duetima, u paru sa Lazarom Đorđevićem iz Niša.

Uz njih, na Sabor u Prislonici idu i Anika Nikić iz Niša, najbolja u konkurenciji do 12 godina, Dušan Antić iz Pirota, majstor u izvornom sviranju i Lazar Đorđević iz Niša, kome je nagrada pripala za savremeno muziciranje na fruli.

U fruli je, poručili su predstavnici organizatora, Narodnog univerziteta u Vranju i lokalne samouprave, duša srpskog naroda, njegova lirska slika sveta i života.

Za priznanja i plasman na Sabor, takmičilo se 20 frulaša iz Pčinjskog, Jablaničkog, Nišavskog, Pirotskog i Topličkog Okruga.

Izvor i foto: Vranjenews

Check Also

Koncert za pamćenje vokalne grupe „Libero“ na manifestaciji „Leto u Vlasotincu“

U Sali Kulturnog centra, u okviru tradicionalne manifestacije Leta u Vlasotincu, sinoć je priređen koncert …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.