Home / DRUŠTVO / KRV ŽIVOT ZNAČI: Škola u Brestovcu dobila nagradu Crvenog krsta Srbije
hotel bell

KRV ŽIVOT ZNAČI: Škola u Brestovcu dobila nagradu Crvenog krsta Srbije

Danas je zamenica gradonačelnika Leskovca dr Ana Janković Stojanović posetila Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Brestvocu i uručila nagrade koje su dobili od strane Crvenog krsta Srbije.

Škola je dobila nagradu zbog toga što je najaktivnija ustanova na nivou Srbije koja se odazvala na likovni konkurs „Krv život znači“ i dobila veliki broj nagrada. Nagradu je dobila i nastavnica likovne kulture Silvana Spasić, dok je učenica Milica Zdravković, kao učesnik i najbolji učenik ove škola, dobila prigodne poklone.

Zamenica Janković Stojanović pohvalila je školu i nastavnicu Spasić i čestitala im na nagradi, a zatim je kazala:

„Najveća nagrada ovoj školi jesu njeni učenici koji su velikim odzivom na ovaj konkrus pokazali da shvataju i razumeju važnost ove dragocene tečnosti, kao i da je jedan od najhumanijih poteza dobrovoljno dati krv, jer, kao što i sam naziv konkursa ističe – Krv život znači.

Na kraju, najveću pohvalu želim da uputim jednoj od najboljih učenica ove škole, Milici Zdravković, koja je dobila posebne nagrade, kako zbog učestovanja na likovnom konkursu, tako i zbog mnogih drugih postignuća i nagrada tokom školovanja. Jedno veliko bravo za nju, bravo za sve vas, na takvu mladu, pametnu i talentovanu decu se treba ugledati. Krenuli ste pravim putem, samo tako nastavite. Vi ste ponos našeg grada.“

Dragan Veličković, sekretar Crvenog krsta Leskovac, je rekao da OŠ u Brestovcu svake godine učestvuje na likovnom konkursu Krv život znači i da nije prvi put da njeni učenici osvajaju prve nagrade. On je dodao da će škola i nastavnica Spasić dobiti zahvalnice, a izuzetno talentovana učenica Milica Zdravković lap top koji će joj mnogo značiti u daljem školovanju.

Učenica Milica Zdravković istakla je da joj nagrada mnogo znači, da je ona podstrek da još više uči i radi, i da će sigurno u budućnosti sigurno nastaviti da se bavi slikanjem, ili profesionano ili iz hobija.

Check Also

Deo Bobišta, sutra pre podne bez struje

Leskovačka elektrodistribucija, obaveštava potrošače u Bobištu da će, zbog radova, bez napajanja električnom energijom sutra …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *