Home / DRUŠTVO / Krivične prijave zbog prevare i utaje poreza
hotel bell

Krivične prijave zbog prevare i utaje poreza

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, podneće krivične prijave protiv 64-orogodišnjeg Nišlije zbog prevare, odnosno 41-ogodišnjeg žitelja Kladova zbog utaje poreza.

Naime, muškarac iz Niša (64) se sumnjiči da je 2009. godine, kao odgovorno lice jednog građevinskog preduzeća, obećao dvema sugrađankama da će im, kada dobije građevinsku dozvolu i sagradi zgradu, dati dva stana, ukoliko mu ustupe svoj plac i kuću.

On je, kako se sumnja, 2015. dobio građevinsku dozvolu, a nakon izgradnje zgrade prodao sve stanove, uključujući i dva obećana. Na ovaj način je sugrađanke oštetio za oko 13,9 miliona dinara.

Niška policija, u saradnji sa Poreskom policijom i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneće krivičnu prijavu i protiv muškarca iz Kladova (41), koji je, sumnja se, izvršio krivično delo poreska utaja.

On se sumnjiči da je 2016. godine, kao odgovorno lice jednog privrednog društva, prodavao automobile, a na kraju godine, na završnom računu nije prikazao ukupan prihod i tako izbegao da plati porez na dobit. Na taj način je oštetio budžet Republike Srbije za 1,8 miliona dinara.

Check Also

Seka Aleksić 2. januara u Leskovcu

U svečanoj sali restorana „Dionis“ svoj nastup 2. januara 2022. godine najavila je balkanska zvezda …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *