Košarkaš Zdravlja Lazar Tasić u mladoj reprezentaciji Srbije (U20) za Evropsko prvenstvo u Poljskoj

Veliko priznanje stiglo je ovih dana na adresu Košarkaškog kluba Zdravlje Leskovac za mladog prvotimca Lazara Tasića.

Selektor mlade reprezentacije Srbije (U20) Nenad Čanak objavio je spisak igrača za pripreme koje 10. juna počinju na Divčibarama. Među pozvanim igračima je i Lazar Tasić, rođen 2005. godine, krilni centar Zdravlja, rođen 2005. godine.

Tasić je prve košarkaške korake načinio u Actavis Akademiji, a posle igranja u Italiji prošlog leta se vratio u Leskovac i zadužio dres Zdravlja sa brojem 23.

Na pripreme su pozvani sledeći igrači: Andjre Mušicki, Ilija Matijašević, Bogoljub Marković, Filip Jović (Mega), Aleksa Ristić, Filip Malešević (Dinamik), Ognjem Matović (FMP), Pavle Nikolić (Borac Čačak), Lazar Tasić (Zdravlje), Aleksa Radenković, Filip Radaković (OKK Beograd).

Lazar Tasić je ranije sa istom ovom generacijom čiji je predvodnik bio Nikola Topić osvojio zlatnu medalju na Kadetskom prvenstvu Evrope. Na prvenstvu Evrope u Nišu ova generacija talentovanih košarkaša se takođe okitila zlatnom medaljom. Poziv selektora predstavlja praktično povratak supertalentovanog Lazara Tasića u tim najboljih u jednoj od generacija kojoj stručnjaci predviđaju da će biti budućnost srpske košarke.

Check Also

Nagrađeni najbolji mladi harmonikaši

Na memorijalnom takmičenju mladih harmonikaša iz svih krajeva naše Republike koje nosi naziv našeg proslavljenog …