Home / DRUŠTVO / Još jedna ulica u naselju „Rade Žunić“ uređena ugradnjom grebanog asfalta
hotel bell

Još jedna ulica u naselju „Rade Žunić“ uređena ugradnjom grebanog asfalta

Grad Leskovac i Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“ kontinuirano sprovode radove na ugradnji grebanog asfalta u gradu i okolini.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Novice Nikolića trenutno se u gradu ugrađuje asfaltna masa ustupljena od strane JP Putevi Srbije u količini od sedam hiljada kubnih metara i vrednost tih radova iznosi oko šest miliona dinara.

„Do sada su ovi radovi izvedeni u tridesetak ulica u mesnim zajednicama Milentije Popović, Prva južnomoravska brigada, Morava, Slavko Zlatnović, Bobište, Vučje, Rudare, Trnjane, a u skladu sa prethodnim ugovorima i dobrom saradnjom sa Putevima Srbije grebani asfalt je ugrađen u severnom delu grada i brojnim ulicama na teritoriji Leskovca. Danas završavamo radove u naselju Rade Žunić, i masa koja se danas postavlja je donacija izvođača radova koji rade na državnim putevima. Trenutno se izvode radovi i u MZ Dubočica i biće nastavljeni u Ohridskom naselju. Do sada je ugrađeno oko 17/18 kubika ovog materijala“ – rekao je Nikolić.

U ime stanovnike Mesne zajednice Rade Žunić prisutnim medijskim ekipama obratila se Tina Đorđević i zahvalila rukovodstvu grada Leskovca na trudu da zajedno sa stanovnicima rešava probleme.

„Infrastruktura je krvna slika svake mesne zajednice i važna je za razvoj. Naše naselje odlikuju uske ulice i nerešeni imovinsko pravni odnosi i zato smo se odlučili na uređenje ulica grebanim asfaltom i tucanikom. Grebani asfalt je ugrađen u ulicama Treća, Četvrta, Deseta, Trinaesta, Petnaesta, Dvadeset prva, Dvadeset druga, Dvadeset treća, Dvadeset četvrta, Dvadeset peta, Dvadest šesta, Grčanička, Rtanjska, deo ulice Đorđa Kuna, Rade Žunić, deo puta koji povezuje naselje sa ulicom Dubočica i deo Mokranjčeve i Vojvođanske ulice“ – kazala je Đorđevićeva i dodala da je razvoj naselja Rade Žunić primetan podsetivši da se tamo izvode radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže.

Radove je danas obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Zahvalnost njemu i njegovom timu je uputio žitelj MZ Dragan Stanković koji je kazao da će stanovnicima mnogo značiti uređenje, naročito zbog dece.

Check Also

Promocija romana „Kuća na ostrvu Skaj“ u četvrtak u Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu, u Čitaonici Biblioteke u četvrtak 2. decembra 2021. godine …

One comment

  1. Ajde? Da ne poveruješ!
    Evo i ja sam doterao šljunak ispred kuće. Sutra popunjavam rupe na ulici, pa molim da se zabeleži i objavi! Svi radovi su u skladu sa budžetom i odobrenjem babe!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *