Početna / DOGAĐAJI / Humanitarni bazar za Olivera u subotu u Leskovcu
hotel bell

Humanitarni bazar za Olivera u subotu u Leskovcu

Oliver Pal Gajodi iz Subotice je jedanaestomesečna beba koja boluje od smrtonosne spinalne mišićne atrofije tip 1.

Lek za ovu bolest postoji, ali košta neverovatnih 2,3 miliona evra. Grupa humanih žena iz Leskovca priključila se brojnim akcijama širom Srbije za pomoć ovom detetu, organizacijom humanitarnog bazara koji će biti održan u Leskovcu u subotu 12. decembra preko puta Leskovačkog kulturnog centra.

Na bazaru koji će trajati od 11 do 15 časova, Leskovčani će moći da kupe novogodišnje ukrase i dekoraciju, igračke, knjige, nakit, slatkiše… Celokupan prihod namenjen je lečenju malog Olivera koji će 5 dana kasnije u bolnici proslaviti 1. rođendan. Oliver je u bolnici već 9 meseci. Zbog brze progresije bolesti, ne može samostalno ni da diše, već to radi preko respiratora, a hrana mu se unosi direktno u želudac. Zbog situacije sa koronavirusom, ova beba je u bolnici sama, otac još uvek ne može da ga poseti, a majka ga od skora viđa nekoliko puta dnevno na po pola sata.

“Za zabavu najmlađih na bazaru pobrinuće se Deda Mraz koji će biti tu od 12h -13h. Očekuje vas puno šarenih balona, iscrtavanje lica, a od 14:30 i maskota animirane junakinjeElze. Za posetioce i učesnike su obavezne maske, obezbeđena su sredstva za dezinfekciju ruku, a plato na kome se održava bazar je veliki i na otvorenom. Pokažimo Oliveru da nije sam u svojoj borbi i pomozimo mu da bude uz svoje roditelje, da oseti majčin zagrljaj, da se smeje, hoda, udahne vazduh bez respiratora i proba pravu hranu”, kaže organizator ove akcije Lela Stanojević Ilić.

Organizatori pozivaju sve Leskovčane da pokažu veliko srce i kupovinom nekog od izloženih proizvoda bar malo približe ovu bebu najskupljem leku na svetu. Takođe apelujemo na sve privrednike i preduzetnike, da ukoliko su u mogućnosti, makar simboličnom donacijom pomognu malom Oliveru da dođe do prekopotrebne terapije.

Poklonimo Oliveru za rođendan život!

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete bazaru, malom Oliveru možete pomoći i na druge načine:

Slanjem SMS poruke: Upiši 848 ipošalji SMS na 3030 (cena poruke je 200 dinara)

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36

Uplatom na devizni račun: 160600000073285198

Pogledaj takodje

PUTUJETE? ŽELITE DA PROVERITE EFIKASNOST VAKCINE ILI IMUNITET POSLE KORONE? – Testiranje na prisustvo antitela IgG i IgM od ponedeljka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Od ponedeljka počinje testiranje na prisisustva antitela na lični zahtev u Zavod za javno zdravlje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *