Početna / DRUŠTVO / HISARSKI ŠAMPIONI: Podrška štićenicama Sigurne kuće
hotel bell

HISARSKI ŠAMPIONI: Podrška štićenicama Sigurne kuće

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruženje „Hisarski šampioni“ u saradnji sa vrtićem „Agnes“ posetili su danas sigurnu kuću u Leskovcu.

Ovom prilikom želeli su da daju podršku štićencama sigurne kuće i da upute poruku celoj zajednici da nije sramota biti žrtva nasilja. U ime udruženja prisutnima se obratio Stefan Pešić koji je podsetio na važnost dana kako za žrtve porodičnog naselja tako i za celu zajednicu.

„Nasilje nad ženama predstavlja najrasprostranjeniji oblik kršenja osnovnih ljudskih prava. Ono često ostaje nevidljivo dok se ne dogodi neki tragičan ishod, zato je neophodno na vreme ga prepoznati i sprečiti . Ovom akcijom smo hteli da poručimo je nasilje blizu nas iako to ne želimo da prihvatimo. Na svaki vid ispoljavanja nasilja se mora reagovati, kazao je za portal Dnevnik juga Stefan Pešić, diplimirani pravnik.

Kako je juče jednom od štićenika sigurne kuće bio rođendan, udruženje je iskoristilo priliku i da ga obraduje poklonivši mu rođendansku tortu.

Svesni štetnih posledica nasilja u porodici, iz vrtića „Agnes“ poručuju da za nasilje ne postoji kompromis,da su najveće žrtve zapravo deca koja se sećaju, pamte i osećaju.

Pogledaj takodje

PUTUJETE? ŽELITE DA PROVERITE EFIKASNOST VAKCINE ILI IMUNITET POSLE KORONE? – Testiranje na prisustvo antitela IgG i IgM od ponedeljka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Od ponedeljka počinje testiranje na prisisustva antitela na lični zahtev u Zavod za javno zdravlje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *