Početna / DRUŠTVO / Gradsko veće Leskovca usvojilo izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova – sednica Skupštine grada 31. marta
hotel bell

Gradsko veće Leskovca usvojilo izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova – sednica Skupštine grada 31. marta

Gradsko veće Leskovca usvojilo je na danas održanoj 22. sednici izveštaje o radu javnih i javno komunalnih preduzeća, i izveštaje javnih ustanova i institucija čiji je osnivač Grad Leskovac.

Gradski većnici su na maratonskoj sednici koja je trajala više od 3 sata razmotrili 69 tačaka dnevnog reda.

Na početku sednice razmotrene su i usvojene odluke o donošenju planova detaljne regulacije na planu sanitarne zaštite deponije „Željkovac“, zatim delova puta Drćevac – Donja Lokošnica, kao i za deo građevinskog bloka 58 u Njegoševoj ulcii u Leskovcu.

Gradsko veće usvojilo je i predlog Odluke o proceni rizika od katastrofa.

Većnici su razmotrili i usvojili Izveštaje o poslovanju javnih preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, Vodovod, Komunalac, Toplana, Grdelica, Dom, Pijaca i Gradska autobuska stanica o kojima ćemo opširnije pisati u posebnoj vseti.

Razmpotreni su i usvojeni izveštaji o o radu PWW Leskovac čiji je predstavnik istakao da su poslovali sa gubitkom od 7 miliona dinara, na šta je reagovao gradonačelnik Goran Cvetanović opaskom kako, ukoliko žele, mogu i da raskinu ugovor kako bi izbegli gubike, ali i Metroparkinga jug koji je poslovao sa nešto više od 9 miliona dinara dobitka. Takođe su razmotreni izveštaji prevozničkih preduzeća kojima je poverenja delatnost prevoza građa na gradski i priogradskim linijama.

Gradsko veće razmotrilo je i usvojilo izveštaje o radu SRC Dubočica, Doma zdravlja Leskovac, Apoteka Leskovac, Ustanove za odrasle i starije, Centra za socijalni rad i ustanova iz oblasti kulture, što će narednih dana biti tema posebnih tekstova na portalu Dnevnik Juga.

U okviru svoje nadležnosti većnici su usvojili rešenja o žalbama na odluke organa Gradske uprave Grada Leskovca.

Pogledaj takodje

Potvrđeno 85 novih slučajeva Korona virusa u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu i Bojniku

U prethodna 24 časa nastavljen je trend stabilizacije stanja ali i održavanja broja slučajeva na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *