Home / Opštine / Bojnik / Gradonosne padavine u nekoliko sela bojničke opštine uništile više od 50 posto roda u voćnjacima
hotel bell

Gradonosne padavine u nekoliko sela bojničke opštine uništile više od 50 posto roda u voćnjacima

Olujno nevreme sa gradom, koje je u utorak uveče zahvatilo trećinu teritorije opštine Bojnik, najveće štete izazvalo je na voćnim zasadima i njivama pod kukuruzom

Grad veličine oraha, za kratko vreme se obrušio na Đace, Mrveš, Kamenicu, Slavnik, Rečicu, Grabovac, Savinac, a prema prvim procenama, tamo se štete na voću i ratarskim kulturama kreću od 50 do 100 posto:

– Štab za vanredne situacije zasedaće sutra ujutru, a jedina tema biće šteta izazvana olujnim nevremenom. Već imamo neke preliminarne izveštaje, ali će pravo stanje stvari biti poznato nakon što komisija završi obilazak terena. Tek tada ćemo moći i da planiramo naredne korake. Jedan od njih će, svakako, biti zahtev ka Ministarstvu poljoprivrede, kome se, na svu sreću, u poslednje vreme nismo često obraćali za pomoć, ističe zamenik predsednika opštine Bojnik, Dejan Stojanović.

On dodaje i da je do sada intervencija države stizala onda kada šteta od elementarnih nepogoda premaši 10 procenata lokalnog budžeta, što bi u ovom poslednjem slučaju moglo da se desi.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.