Home / DRUŠTVO / Gimnazija Leskovac i ove godine upisuje 230 učenika na 3 obrazovna profila, poseban prijemni ispit za IT odeljenje već završen
hotel bell

Gimnazija Leskovac i ove godine upisuje 230 učenika na 3 obrazovna profila, poseban prijemni ispit za IT odeljenje već završen

Prošle godine Gimnaziju Leskovac upisala su 202 učenika.

U IT odeljenje, odnosno odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za račiunarstvo i informatiku upisano je 20 učenika, što je i maksimum koji je odobrilo Ministarstvo prosvete za specijalizovana odeljenja u srednjim školama u Srbiji. Učenicima je za upis u IT odeljenje bilo je potrebno 225,38 bodova zbog polaganja posebnog dodatnog prijemnog ispita iz matematike koji je ove godine već održan.

Veliko interesovanje bilo je i za društveno jezički smere gde je popunjeno svij 90 mesta, a minimalan broj bodova neophodan za upis bio je 74,71.

Nešto manje interesovanje tradicionalno je bilo za prirodno – matematički smer gde su upisana 92 učenika od 120 slobodnih mesta, a minimalan broj bodova potreban za upis bio je 66,38.

U leskovačkoj Gimnaziji posl euspešno završenog prijemnog ispita za poplarno IT odeljenje očekuju da će i slobodna mesta na društvenom jezičkom i prirodno matematičkom smeru biti popunjena.

Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *