Početna / KULTURA / Gabrijela, Ana i Katarina predstavnice Leskovca na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“
hotel bell

Gabrijela, Ana i Katarina predstavnice Leskovca na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

Grad Leskovac treći put učestvuje u najvećem dečjem muzičkom takmičenju Srbija u ritmu Evrope.

Takmičenje se emituje na Prvoj televiziji i okuplja mlade talentovane ljude iz gradova Srbije koji pesmom predstavljaju zemlje Evrope.

Leskovac je najpre na takmičenju učestvovao sa pesmom Kraljevine Belgije a prošle godine pesmom naših suseda Severne Makedonije. Ove godine predstavnici Leskovca i zemlje koja bude izabrana u dogovoru grada Leskovca sa organizatorom takmičenja biće sedamnaestogodišnje Ana Stojilković i Katarina Pejčić koje će se predstaviti plesnom tačkom i devetnaestogodišnja Gabrijela Zdravković kao vokal.

Emina Jovanović, direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u čijim je prostorijama održana auducija i biće održavane probe, koja je ujedno i član žirija ispred Leskovca na takmičenju, danas je rekla kako je učestvovanje na takmičenju još jedan u nizu projekata koji promovišu mladost i pozitivne vrednosti našeg grada.

„Da smo grad uspešnih i talentovanih mladih dokazuje da je do sada nagrađen 3691 talenat sa 109 miliona dinara. Leskovac je rasadnik talentovanih mladih ljudi, oni stvaraju šansu za svoju svetlu budućnost, a svakom mladom čoveku na tom putu je potreban vetar u leđa. Naš zadatak je da nastavimo sa stvaranjem što boljih uslova i zato grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom dr sci. med. Goranom Cvetanovićem podržava sve projekte koji podrazumevaju učešće mladih Leskovčana i zato je deci našeg grada omogućeno takmičenje Srbija u ritmu Evrope.“

Igor Karadarević, direktor programa Ritam Evrope je danas izjavio da Leskovac ima puno mladih talentovanih za pevanje i ples i podsetio da ukoliko Leskovac pobedi ove godine biće domaćin narednog takmičenja.

„Plešući i pevajući deca postaju bolji ljudi. Ana i Katarina, koje su već učestvovale u takmičenju su jedne od najboljih plesačica u regionu i drago mi je što su ponovo deo takmičenja. Znam da je grad Leskovac ponosan na ovu decu. Zahvaljujem se gradonačelniku Cvetanoviću koji nam je omogućio da radimo sa najboljom decom“ – zaključio je Karadarević.

Pogledaj takodje

TO Leskovac poziva na javnu raspravu o predlogu prekogranične saradnje sa Elin Pelinom

Turistička organizacija Leskovac, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i bugarska opština Elin Pelin, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *