Forum penzionera SSP Leskovac: Plate uposlenika Udruženja penzionera drske imajući u vidu niske penzije članova

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Leskovcu oglasio se danas saopštenjem za javnost koje je potpisala predsednica Foruma penzionera Mira Kostić.

Saopštenje prenosimo u celini.

“Dok je Leskovac na dnu lestvice po prosečnim primanjima, Udruženje penzionera je u 2023. godini imalo dva zaposlena sa bruto platom od čak 284.750 dinara. Plate zaposlenih, ali i prihodi od 25,7 miliona dinara godišnje, zvuče drsko i nehumano, imajući u vidu preko 6 000 penzionera sa najnižim penzijama.

Upitno je povećanje članarine jer se udruženje ne bavi delatnostima za koje je potrebno ulaganje (proizvodnja, trgovina itd.) ali i zbog čega ona uopšte postoji, imajući u vidu da su paketi pomoći penzionerima finansirani iz budžeta Grada, a banjska lečenja od strane PIO fonda. Udruženje je mesto gde se predaje dokumentacija sa dijagnozom bolesti, dok o prioritetima za banjsko lečenje mora odlučivati lekarska komisija, a ne naprednjački predsednici odbora koji ujedno dele pakete uz agitaciju za vladajuću stranku.

Forum penzionera SSP Leskovac je u više navrata ostao uskraćen za bilo kakav odgovor u vezi rada Udruženja i trošenja para penzionera, koje smo pošteno stekli tokom radnog veka. Transparentnost rada i dostupnost svima mora biti osnovno pravo svakog od nas. Naš Forum će nastaviti da upoznaje penzionere o nenamenskom trošenju njihovog novca i biti prvi u zaštiti interesa svih penzionera.

Mira Kostić, predsednica
Foruma penzionera SSP Leskovac” – navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde u Leskovcu.

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …