Home / DRUŠTVO / Formiranje koordinacionog tela za suzbijanje vršnjačkog nasilja u školama
hotel bell

Formiranje koordinacionog tela za suzbijanje vršnjačkog nasilja u školama

U organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu decu, grad Novi Sad bio je domaćin skupa kome su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava Vlasotinca, Subotice i Aranđelovca.

Cilj okupljanja bio je da se upoznaju sa radom Koordinacionog tela za suzbijanje nasilja u osnovnim i srednjim školama, koje funkcioniše u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je značaj saradnje sa Centrom za nestalu i zlostavljanu decu i uputio je podršku predstavnicima gradova i opština, kao i predstavnicima udruženja da u svojim mestima formiraju ovo važno koordinaciono telo, u nadi da će se smanjiti stopa vršnjačkog nasilja.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović naglasio je da će iskustva drugih i međusobna saradnja doprineti smanjenju te stope u osnovnim i srednjim školama.

-Vlasotince je ovde u odabranom društvu gradova i opština u kojima postoje kancelarije i udruženja koja posebnu pažnju posvećuju bezbdenosti dece u školama, ali i na internetu, pored države naravno. Lokalna samouprava podržava sve te aktivnnosti i učestvuje u njima.Nadam se da će nas posle ovog sastanka biti više i da ćemo učiniti sve što je potrebno da nam deca budu bezbednija u vremenu koje nosi velike izazove – rekao je Petrović.

U maju će biti nastavljene aktivnosti na formiranju koordinacionih tela, od kojih će ono za jug i jugoistok Srbije biti locirano u Vlasotincu, najavljeno je u Udruženju Bezbedno dete.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.