Početna / DRUŠTVO / EPS ODGOVARA: Zbog kvara u trafostanici sinoć bez struje bilo 10.224 korisnika u Leskovcu, 40 ekipa na terenu zbog saniranja posledica poplava
hotel bell

EPS ODGOVARA: Zbog kvara u trafostanici sinoć bez struje bilo 10.224 korisnika u Leskovcu, 40 ekipa na terenu zbog saniranja posledica poplava

Problemi sa snabdevanjem strujom jedna su od najtežih posledica poplava koje su prethodnih dana pogodile Leskovac i Jablanički okrug.

Veliki broj domaćinstava i dalje je bez struje, a sinoć je i deo Leskovca ostao bez električne energije zbog kvara na trafo stanici. Veliki broj građana obratio se našoj redakciji tražeći odgovore na pitanja do kojih ne mogu da dođu jer je retkost da se neko javi na telefone koji postoje za prijave kvarova i problema u Elektrodistribuciji Leskovac.

Pitali smo:

1.Zbog čega veliki deo Leskovca sinoć nije imao struju? Kakav se kvar dogodio i zašto se to dešava ako smo svedoci da se tokom cele godine izvode radovi na mreži, a građani usred zime, po ledeno hladnom vremenu ostaju bez struje?

2. Kada če biti normalizovanov snabdevanje strujom u opštinama Vlasotince i Medveđa? Koliko je ekipa na terenu? Kakvi su problemi i kvarovi u pitanju i zašto popravka traje doliko dugo?

3. Da li je napon u severnom delu grada (naselje Zele Veljković, ulice Proleterska, Šumadijska, Đuke Dinić …) na potrebnom nivou zato što nam se obratio veliki broj građana sa tvrdnjom da imaju „slabu“ struju odnosno da TA peći ne mogu da se napune iako rade non-stop?

Iz Elektroprivrede Srbije smo dobili sledeći odgovor:

„Deo Leskovca sinoć nije imao napajanje električnom energijom jer je u 21.25 časova došlo je do ispada 110 kV i 10 kV trafo prekidača transformatora T2 u Trafostanici  „Leskovac 6“. Uzrok ispada je oštećenje odvodnika prenapona u srednjoj fazi na 110 kV transformatora T2.

Ekipe su izašle na teren i u 21.53 časova uklјučen je 10 kV trafo prekidač transformatora T1. U periodu od 21.25 do 21.53 časova bez napajanja ostala je trafostanica „Leskovac 6“ sa ukupno 10.224 korisnika distributivnog sistema.

Zbog vremenskih nepogoda koje su pogodile šire područje Jablaničkog okruga, a zbog toga je proglašeno i vanredno stanje,  došlo je do oštećenja  velikog broja elektroenergetskih objekata, pa je samim tim i deo kupaca ostao bez napajanja. Od prvog dana angažovane su ukupno 33 raspoložive ekipe ogranka Leskovac, plus sedam ekipa koje su došle na ispomoć iz drugih ogranaka.  Popravka i otklanjanje kvarova je otežano, jer je veliki broj puteva neprohodan i ekipe EPS i „EPS Distribucije“ nisu bile u mogućnosti da dođu do mesta kvara. U saradnji sa lokalnim samoupravama rešavaju se i ti problemi. Ogranak Leskovac zauzima veliku površinu na šest opština jablaničkog okruga i na dve pčinjskog, a sve ove opštine zahvaćene su elementarnom nepogodom. Konačno rešavanje problema očekuje se u narednih nekoliko dana.

Niko se iz severnog dela grada nije zvanično obratio Elektrodistribuciji Leskovac u vezi sa ovim problemom, ali će ED Leskovac ispitati i proveriti te navode.

S poštovanjem,

Operator distributivnog sistema „EPS Distribucija“

I uvek aktuelno pitanje: kako doći do odgovora i reakcije? Na računima postoje brojevi telefona i e-mail adresa pa ih iskoritite, zovite i pitajte.

Telefon: 0800-111.202

E-mail: reklamacije@eps.rs.

Pogledaj takodje

U Covid bolnici preminuli Leskovčanin (49 godina) i Vlasotinčanka (55 godina), raste broj hospitalizovanih

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa od posledica infekcije Korona virusom umrlo je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *