Home / DRUŠTVO / Dvanaest projekata dobilo sredstva u iznosu od 3 miliona dinara za zaštitu životne sredine
hotel bell

Dvanaest projekata dobilo sredstva u iznosu od 3 miliona dinara za zaštitu životne sredine

Jedan od prioriteta Lokalne samouprave grada Leskovca je zaštita životne sredine, odnosno očuvanje i poboljšanje kvaliteta vazduha, kvaliteta vode, zemljišta, šuma.

Tim povodom u Svečanoj sali Grada Leskovca podeljeni su ugovori o finansiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

„Grad Leskovac je preko Odeljenja i Fonda za zaštitu životne sredine ove godine izdvojio 3 miliona dinara za finansiranje 12 projekata. Naši krucijalni ciljevi su očuvanje i poboljšanje kvaliteta vazduha, kvaliteta vode, zemljišta, šuma. Peramnentno se radi na podsticanju programa i projekata ekološkog obrazovanja te jačanja javne svesti o pitanjima očuvanja životne sredine i održivog razvoja, izgradnja sistema upravljanja otpadom, unapređenja sistema informisanja – kazao je Milan Stojković pomoćnik gradonačelnika.

U ime udruženja „Omladinci naselja Rade Žunić“ prisutnima se obratila Danijela Pavlović.

„Naše udruženje je apliciralo sa projektom „Pomozi prirodi, upravljaj otpadom“ jer smo svesni da je zaštita životne sredine prioritet društva, a da je za zaštitu životne sredine bitna svest ljudi, kao i pravilno odlaganje smeća, odlučili smo da konkurišemo i po projektu radimo na edukaciji za podizanje svesti stanovnika naselja Rade Žunić o reciklaži i sortiranju otpada.“

I.D.

Check Also

Prodaje se imovina Preduzeća “GP Auto shop“ iz Medveđe

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, oglasila je javno nadmetanje za prodaju nepokretnosti i pokretne imovine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *