Home / DOGAĐAJI / Draganu Pavloviću, vlasniku Motela “Predejane“, podignut spomenik u rodnoj varošici
hotel bell

Draganu Pavloviću, vlasniku Motela “Predejane“, podignut spomenik u rodnoj varošici

Bio je omiljen, od Grdelice do Vladičinog Hana. Njegova prerana smrt pogodila je kako porodicu, tako i brojne prijatelje i saradnike. Zahvaljujući njima, od danas u parku u Predejanu, stoji bista Dragana Pavlovića Pelagije, čoveka koji nikada nije zaboravio rodnu varošicu

– Svi koji su poznavali Dragana Pavlovića, opisivali su ga kao velikog zaljubljenika u Predejane. Pored velikog poslovnog uspeha, on je bio čovek velikog srca, humanista, donator, prijatelj sporta i ktitor crkve “Sveti Arhangel Gavrilo“. Ovako je o Draganu govorio njegov rođak Zoran, koji je, uz prijatelja Zorana Stojanovića, bio inicijator podizanja spomenika Pavloviću.

– Veći deo života proveo je u Rusiji, ali zbog svega što je uradio za Predejane, mesna zajednica je prihvatila inicijativu za podizanje spomenika. Urađen je po ideji profesora Zdravka Joksimovića sa Fakulteta za likovnu umetnost iz Beograda, a izlila ga je Umetnička livnica “Stanišić“ iz Novog Sada.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je Pavlovića smatrao ličnim i iskrenim prijateljem, podsetio je na činjenicu da je Dragan sve ljude u Predejanu smatrao svojom porodicom:

– Ta ljubav i privrženost su ga motivisali na ugostiteljski posao, koji je, iako mu nije bio primarni, radi sa mnogo posvećenosti i uspeha. Njegovom zaslugom, Preduzeće “Pobeda“ postalo je jedno od deset najuspešnijih na jugu Srbije. Zbog toga je 2008. odlikovan Oktobarskom nagradom-medaljom, a 2020. i posthumno mu je pripalo najviše priznanje grada Leskovca.

Supruga Dragana Pavlovića, Marina današnji dan ocenila je vrlo značajnim za čitavu porodicu, jer je okupljanje velikog broja prijatelja i saradnika iz Predejana, Leskovca i Beograda, potvrdilo da je on bio cenjen i poštovan čovek:

– Dragan je bio moj muž, otac naše dece, deda tri divne unuke. Da bi prisustvovali otkrivanju spomenika, moji otac i brat su došli iz Kazahstana. Naša brojna porodica zahvalna je svima što čuvaju uspomenu na Dragana, čoveka iz Predejana. Ova prelepa zemlja, jug Srbije, podigla je dostojnog građanina i zbog toga smo svi veoma ponosni, istakla je Marina i dodala da joj je mnogo ljudi posle njegove smrti govorilo o Draganovoj pomoći i nesebičnosti. Njegov život je primer da osoba otvorenog srca može mnogo postići, zaključila je ona.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.