Početna / DOGAĐAJI / Dodeljene nagrade najuspešnijim “ Umetnicima iz školske klupe“
hotel bell

Dodeljene nagrade najuspešnijim “ Umetnicima iz školske klupe“

U Narodnoj biblioteci Radoje Domanović danas su dodeljene nagrade povodom Festivala dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“.

Tim povodom prisutne učesnike i dobitnike nagrada pozdravila je direktorka ove ustanove Vesna Ilić, koja je najavila i obilazak našeg grada odnosno institucija poput Muzeja, Narodnog pozorišta, crkve Odžaklije i Šop Đokićeve kuće a sa ciljem upoznavanja istorije.

„Ovaj Festival se u Leskovcu održava po prvi put, i izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što su nam pristigli radovi iz Pirota, Beograda, Sombora… Cilj ovog festivala je da deca kroz savremene tehnologije podstaknu interesovanje za knjigu. On se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave. Pored simboličnih nagrada za vas naši mladi umetnici smo pripremili i obilazak našeg grada kako biste upoznali delić bogate istorije koju on nosi.“ 

Na konkurs je pristiglo veliki broj radova a žiri nije imao nimalo lak zadatak, jer je trebalo odabrati najbolje od blizu hiljadu pristiglih radova.

Žiri literarnog konkursa, prof. dr Goran Maksimović, profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Vlasta Cenić, pesnik i Stefan Mitić, pisac.

Žiri likovnog konkursa:
prof. dr Aleksandra Perić Nikolić, profesor Visoke strukovne tehnološko-umetničke škole u Leskovcu, Marko Stojanović, strip autor i scenarista i Radivoje Radivojević, likovni pedagog.
Žiri konkursa za trejler:
Petra Dimitrijević, glumica, Zoran Pejić, snimatelj i montažer RTS i Nenad Stojiljković, reditelj.

Pogledaj takodje

Leskovčani odu u Niš u kupovinu a vrate se vakcinisani

Foto:facebook dragan asotirovski Za nekoliko dana u tržnim centrima širom Srbije vakcinisano je 6.000 ljudi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *