Home / DRUŠTVO / Dobrovoljno služenje vojnog roka, prilika za sticanje novih znanja uz platu i zdravstveno osiguranje
hotel bell

Dobrovoljno služenje vojnog roka, prilika za sticanje novih znanja uz platu i zdravstveno osiguranje

Ministarstvo odbrane, uputilo je poziv mladićima i devojkama, starosti između 19 i 30 godina, da se prijave za doborovoljno služenje vojnog roka. Za predstojeću, septembarsku klasu, konkuriše se do 31. avgusta.

Osim mogućnosti da steknu nova znanja i veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu u iznosu od 38.000 dinara.

Vojniku, tokom šest meseci dobrovoljnog vojnog roka sa oružjem, obezbeđeni su naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, vojna odeća i obuća.

Nakon odsluženja vojnog roka, mladićima i devojkama se pruža mogućnost da postanu profesionalni vojnici, jer će, po ubrzanoj proceduri, ugovore moći da potpišu odmah po okončanju dobrovoljnog služenja.
 Prijavu za dobrovoljno služenje i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire, moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-Uprave i kao i nekadašnjim vojnim odsecima.

Detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja u 2022.-oj godini, zainteresovani kandidati mogu da dobiju u Centrima ministarstva odbrane u svojim opštinama ili na sledećem linku: 
 https://www.mod.gov.rs/cir/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092

Check Also

Krivična prijava zbog 76-ogodišnjeg vozača, koji je povredio ženu i dete na pešačkom prelazu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, podneće krivičnu prijavu protiv sedamdesetšestogodišnjeg muškarca iz tog grada, …

Оставите одговор