Home / DOGAĐAJI / Digitalno je u modi: zašto je digitalni marketing dobar za vaš biznis
hotel bell

Digitalno je u modi: zašto je digitalni marketing dobar za vaš biznis

Koji su benefiti digitalnog marketinga i zašto vam treba oglašavanje na mreži?

Ako već vodite uspešno poslovanje, verovatno mislite da vam dodatna reklama nije potrebna. Međutim, kako živimo u digitalnom svetu, vidljivost na internetu je veoma važna, a online marketing je upravo način da to ostvarite.

Uz pomoć izabranih metoda digitalnog marketinga možete ostvariti brojne pogodnosti za svoje poslovanje. Počev od toga što ćete targetirati svoju publiku do izgradnje kredibiliteta i odlične reputacije brenda – digitalno je u modi i daje sjajne rezultate.

Internet marketing pomaže da ciljate pravu publiku

Zahvaljujući mnogim platformama za digitalni marketing danas je mnogo lakše da precizno odredite i segmentirate svoju publiku. Bilo da kreirate search kampanju na Guglu, reklame na Fejsbuku ili nativne oglase na mreži za nativno oglašavanje – dostupni su vam brojni alati koji prate aktivnosti potrošača na internetu, njihove demografske podatke, jezik kojim govore i slično.

Koristeći ove podatke možete ponuditi svoje proizvode i usluge onim korisnicima koji su za njih zainteresovani. Jednostavnim rečima, novac i vreme koje uložite u marketinšku kampanju će se sigurno isplatiti jer će se vaši oglasi prikazivati samo pravoj publici i vašim potencijalnim kupcima.

Možete da povećate lojalnost svojih klijenata

Vešto sprovedene strategije internet marketinga mogu vam pomoći da povećate lojalnost svojih klijenata. Ako zadržite svoje kupce kvalitetom, oni mogu preporučiti vaš brend drugima i na taj način doneti veći profit.

No, kvalitetan proizvod ili usluga nisu dovoljni da kupce zadržite. Potrebno je da stalno održavate kontakt sa njima, a internet je sasvim izvesno olakšao ovaj proces. Neke od taktika koje provereno imaju dobar ishod su personalizovane poruke putem elektronske pošte. E-mailom klijentima možete slati specijalne ponude kao što su kodovi za sezonski popust ili ekskluzivan pristup novim izdanjima proizvoda. Učinićete da se kupac oseća cenjenim i podstaknuti ga na novu kupovinu.

Ako ohrabrite korisnike da vas prate na društvenim mrežama i angažujete ih korisnim i relevantnim sadržajem, već ste na korak do uspeha. Zainteresujte klijente tekstovima i fotografijama koje insprišu i oduševljavaju. Kad god im bude zatrebao određeni proizvod ili usluga koju imate u ponudi, radije će se opredeliti za vašu firmu no za konkurenciju.

Steknite kredibilitet brenda putem interneta

Pored lojalnosti kupaca, brendovi koji su digitalno aktivni povećavaju šanse da steknu kredibilitet. Svojim sadržajem kompanija može da se bavi problemima klijenata, da ponudi rešenja i neke korisne savete uz porizvode i usluge koje promoviše i želi da proda. Na ovaj se način zadobija poverenje kupaca, ali i poverenje stručnjaka iz branše.

Znak dobre reputacije je i ako se nalazite na vrhu Gugl pretrage. Primera radi, ako se bavite proizvodnjom ajvara i na prvoj ste strani pretraživača, onda su veće šanse da će zainteresovani kupci pregledati vaš sajt i kupiti baš vaše proizvode. Na kraju krajeva, sasvim je prirodno osloniti se na lidere u nekoj industriji i imati poverenje u profesionalce.

Digitalni marketing je isplativ

Jedna od najvećih prednosti online marketinga je što je isplativ. Digitalni marketing pomaže vam da uštedite novac i dobijete više potencijalnih klijenata. Uz tradicionalne marketinške metode, malim i srednjim firmama je teško da se takmiče sa većim kompanijama. To je zbog toga što velike kompanije imaju veći budžet za marketing, za TV i radijske reklame, bilborde i promo materijale.

Sa druge strane, digitalni marketing pruža jednake uslove i velikim i malim firmama. Uz to, metode digitalnog marketinga su pristupačnije i znatno povoljnije od tradicionalnog oglašavanja.

Primera radi, nativno oglašavanje vam omogućava da izaberete svoj budžet. Bez obzira na to koliko novca želite i možete da uložite u svoju marketinšku kampanju, možete kreirati nativne oglase i plasirati ih na webu. Reklame će biti istaknute na sajtovima izdavača, a svaki put kada potencijalni kupac klikne na oglas, biće prebačen na vaš sajt ili online prodavnicu. Tom prilikom vama će biti naplaćen određen iznos za taj klik. Dovoljno je da na platformi za nativno oglašavanje postavite i uplatite kredit, tj. budžet koji odgovara vašoj firmi. Može se reći da je pored minimalnog investiranja novca za digitalni marketing važno uložiti i vreme. Uz vešto vođenje kampanje, razvoj rezultata možda neće doći preko noći, međutim, uspeh je zagarantovan i vredan ulaganja vremena i truda.

/PR/

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *