Danas obeležavamo Svetski dan osoba sa autizmom

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas, 2. aprila, širom sveta se obeležava Svetski dan osoba sa autizmom. Ovaj dan je posvećen podizanju svesti o autizmu i promociji razumevanja i prihvatanja osoba sa ovim poremećajem.

Autizam je složen neurobiološki poremećaj koji može izazvati različite izazove u komunikaciji, socijalizaciji i ponašanju. Međutim, svako dete ili odrasla osoba sa autizmom ima svoje jedinstvene talente, sposobnosti i potencijal za razvoj.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uoči Svetskog dana osoba sa autizmom, poslao je sledeću poruku:

„Dragi sugrađani,

Danas kada se obeležava Svetski dan osoba sa autizmom, imamo priliku da se zajedno podsetimo na važnost razumevanja, podrške i inkluzije za sve naše sugrađane koji žive sa ovim stanjem.

Autizam je deo naše raznolike ljudske populacije, i svako dete ili odrasla osoba sa autizmom zaslužuje da bude prihvaćena i podržana u našem društvu. Kroz pravilno razumevanje, podršku i prilagođene usluge, možemo zajedno stvoriti okruženje koje omogućava osobama sa autizmom da ostvare svoj puni potencijal i da žive srećan i ispunjen život.

Pozivam sve naše građane da se pridruže ovoj važnoj borbi za inkluziju i da pruže podršku osobama sa autizmom i njihovim porodicama. Neka Svetski dan osoba sa autizmom bude podsetnik da zajedno možemo stvoriti društvo koje je otvoreno, razumevajuće i inkluzivno za sve svoje članove.“

Check Also

Leskovac bogatiji za dve devojčice

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođene su dve bebe. Leskovac je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *