hotel bell

Cvetanović: Leskovac neće biti centar otpada

Ovakav komentar gradonačelnik je dao za skupštinskom govornicom, potvrđujući izjave odbornika Nenada Zdravkovića da postoji plan za izgradnju fabrike ambalaže, koja se proizvodi od otrovnih materija

Javna rasprava na ovu temu zakazana je za sutra, iako o tome zvaničnog obaveštenja nema. Naime, prema tvrdnjama Nenada Zdravkovića, jedna beogradska firma kupila je prostor nekadašnje fabrike ”Rul”, sa namerom da tu izgradi fabriku ambalaže. Sve bi bilo u redu da tehnološki proces izrade ambalaže, ne podrazumeva upotrebu otrovnih materijala.

Zbog blizine arterskog bunara i činjenice da je on povezan sa još dvadesetak podzemnih izvorišta pijaće vode, leskovački ”Vodovod” i Odeljenje za zaštitu životne sredine, dali su negativno mišljenje na projekat, uz obrazloženje da bi takva fabrika mogla da dovede do zagađenja podzemnih voda.

S druge strane, Ministarstvo za ekologiju je novoj investiciji dalo zeleno svetlo, što je potvrdio i gradonačelnik Goran Cvetanović:

– Tačno je da se radi o otrovnim materijama i da su lokalni organi dali negativno, a Ministarstvo pozitivno mišljenje. Leskovac neće biti centar za otpad i tu ideju ćemo maksimalno podržati. Borićemo se, a ako želite, možete nam se pridružiti, istakao je on, obraćajući se odborniku opozicije Nenadu Zdravkoviću.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirao grad Leskovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Na svetu postoji preko 240 vrsta magnolije, a svaka je pravi ukras dvorišta ili parka

Biljka i čitav rod su dobili ime po francuskom botaničaru Pjeru Magnolu (1638-1715), a ova …

Оставите одговор