Home / DRUŠTVO / Bratski duet pomera granice Srpskog triatlona
hotel bell

Bratski duet pomera granice Srpskog triatlona

Rođena braća Stojiljkovići iz Leskovca ponovo pobeđuju i nižu svoje uspehe iza sebe pomerajući granice Srpskog Triatlona.

Otvoreno Prvenstvo Srbije u Triatlonu održano je 29.05.2021 godine na Srebrnom jezeru nadomak Velikog Gradišta pod pokroviteljstvom 11TRI iz Beograda.

Andrija Stojiljković stariji brat zauzima svoju prvu Šampionsku poziciju Državnog prvenstva u kategoriji starijih kadeta gde je morao da ispliva 400 m,izvozi drumski bicikl 10 km i istrči trasu dugu 2.4 km za vreme 37:04:89 ,4 sekunde ispred drugoplasiranog konkurenta.

Njegov mladji brat Novak Stojiljković viseštruki osvajač šampionskih pozicija potvrdio je svoju poziciju i u 2021. godini i time je proglašen za Šampiona Državnog prvenstva Srbije u kategoriji mlađih kadeta. On je morao da ispliva 200 m,izvozi drumski bicikl 5 km i istrči distancu dugu 1.2 km vrmenom od 21:02:52 i to daleko ,daleko ispred drugoplasiranog takmicara za 28 sek.

Ovi ambiciozni i pre svega hrabri momci krče svoj put pred sobom ka većim pobedama, a za ovu godinu nosioci su šampionskih,vicešampionskih i trećeplasiranih pozicija u ovoj vrlo zahtevnoj Olimpijskoj sveri sportova.

Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *