Početna / DRUŠTVO / Auto sedišta za veću bezbednost najmlađih
hotel bell

Auto sedišta za veću bezbednost najmlađih

U sali Skupštine grada održana je akcija podele auto sedišta, koju je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Prisutnima se najpre obratio gradonačelnik dr Slobodan Milenković ističući da bezbednost mora da bude imperativ svakog društva.

,,Različitim vrstama edukacija, fizičko-tehničkim merama u zoni škola, opremanjem najmlađih učesnika u saobraćaju svetloodbojnim prslucima, svetlima za bicikle i dodelom sedišta, mi kao lokalna samouprava aktivno se uključujemo u smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, sa posebnim akcentom na decu. Danas ćemo roditeljima sa teritorije grada Vranja podeliti 145 auto sedišta za decu, u vrednosti od preko 600.000 dinara. Lokalna samouprava je preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja obezbedila 125 sedišta, a preostali broj daruje Agencija za bezbednost saobraćaja. Moram da naglasim da je ovo ubedljivo najveći broj auto sedišta za decu koja su obezbeđena u jednoj godini, u odnosu na podele tokom prethodnih šest godina. Ovo nije samo poklon, ovo je ujedno podstrek za puno poštovanje saobraćajnih propisa i zakona, a sve korake koje preduzimamo usaglašeni su sa Nacionalnom strategijom da u 2020. godini ne bude poginule dece u saobraćaju, a da se broj povređene smanji za 50%”, rekao je gradonačelnik.

O odličnoj saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Vranja i realizovanim projektima govorio je Radivoje Trifunović predstavnik republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

,,Grad Vranje je primer dobre prakse na unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju.Tokom prošle godine relizovan je veliki broj značajnih projekata poput predstave ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju” za najmlađe, pilot projekta za povećanje bezbednosti dece viših razreda osnovnih škola i centralnog takmičenja za učenike srednjih saobraćajnih škola”, dodao je Trifunović.

Nakon toga, predstavnice republičke Agencije za bezbednost saobraćaja Marijana Jovanović i Marina Spasić održale su edukaciju o pravilnom korišćenju auto sedišta za bezbednu vožnju dece.

Pogledaj takodje

PUTUJETE? ŽELITE DA PROVERITE EFIKASNOST VAKCINE ILI IMUNITET POSLE KORONE? – Testiranje na prisustvo antitela IgG i IgM od ponedeljka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Od ponedeljka počinje testiranje na prisisustva antitela na lični zahtev u Zavod za javno zdravlje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *