Početna / DRUŠTVO / Završeno renoviranje i energetska sanacija škole u Pečenjevcu
hotel bell

Završeno renoviranje i energetska sanacija škole u Pečenjevcu

Renoviranje i energetska sanacija Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu su završeni, a nastavnici, učitelji i đaci ove škole sada mogu da uče i rade u neuporedivo boljim uslovima.

Školu u Pečenjencu obišao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

-Kako bi mladi izrasli u sposobne i odgovorne članove društva, jedan od najvažnijih uslova je da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo i adekvatno obrazovanje.Težimo ka tome da sva deca imaju jednake uslove za školovanje, bilo da su škole u samom gradskom jezgru ili van grada. Danas se nalazimo u OŠ „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu na kojoj je 2016. zamenjena stolarija,uređeni sanitarni čvorovi, izgrađeni toaleti. Vrednost ovih radova je preko 4 miliona dinara. Danas smo ovde kako bismo videli završetak radova na energetskoj sanaciji, a škola je dobila novi sjaj. Srdstva koja su utrošena iznose 5 miliona dinara a obezbeđena su preko projekta „Gradimo za bolju budućnost dece II“. Grad je učestvovao sa 700.000 dinara.U izdvojena odeljenja ove škole smo u prethodnom periodu takođe uložili sredstva kako bi učenici imali adekvatne ulove za učenje. U budućnosti nam ostaje da uradimo istureno odeljenje ove škole u Živkovu – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović u Pečenjevcu.

U stvaranje boljih uslova za rad i učenje u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Pečenjencu i isturenim odeljenjima uloženo je više miliona dinara iz gradskog budžeta. Ranije je za zamenu stolarije i sanaciju toaleta izvdojeno 4 miliona dinara. U izdvojeno odeljenje u Brjeanovcu uloženo je 8, a u Razgojni 26 miliona dinara. Uređena je i škola u Čekminu za šta je uloženo 5,6 miliona dinara. U planu je uređenje isturenog odeljenja u Živkovu, ali se očekuje revidiranje projekta za objekat u kome nastavu pohađa 17 učenika.

Učenicima 1. razreda uručena je knjižica „Pažljivko“ koaj na slikovit način upozorava na sve opasnosti koje vrebaju u saobraćaju.

Direktor škola Slaviša Nikolić zahvalio je lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Cvetanoviću na velikim ulaganjima kojima se stvaraju isti uslovi za školovanje dece na čitavoj teritoriji Grada Leskovca.

Pogledaj takodje

ŽFK „Vučice“ iz Vučja – ponos i budućnost fudbala i ženskog sporta u leskovačkom kraju

Ženski fudbalski klub „Vučice“ iz Vučja ostvario je veliki uspeh plasmanom na finalni turni Kupa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *