Home / DOGAĐAJI / Ambasadori Egipta i Maroka posetili Leskovac
hotel bell

Ambasadori Egipta i Maroka posetili Leskovac

Ambasadori Egipta i Maroka posetili su danas Leskovac gde ih je primio gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Ambasadori dveju velikih afričkih zemlja izrazili su zahvalnost za prijem i istakli da će biti uspostavljena saradnja, pre svega u oblasti kulture, i u tom kontekstu navedena je mogućnost dolaska folkrorne grupe iz Egipta početkom jula kao i prikazivanje egipatskih filmova u okviru programa festivala LIFFE.

„Drago mi je što su naši inostrani prijatelji iz Arapske Republike Egipta i Kraljevine Maroka pokazali interesovanje da posete jug Srbije i Leskovac, i da se upoznaju sa lepotama našeg kraja. Grad Leskovac je uvek dobar domaćin svima koji žele da se upoznaju sa bogatom istorijom našeg kraja, ali i tradicijom koju u Leskovcu imamo. Nije prvi put da imamo priliku da ugostimo naše prijatelje sa Afričkog kontinenta. U prethodnom periodu naš grad posetili su ambasadori Angole, Iraka, Irana, UEA, Alžira…Zelim da znate da je Leskovac grad koji se konstantno razvija i napreduje, on je grad velikih potencijala i vrednih ljudi. Verujem da će nakon ove posete naši odnosi biti još jači i da će predstavljati dobar osnov za različite oblike saradnje između naših zemalja – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji, Njegova Ekselencija Amr Alguveili, istakao je da postoji velike šanse za saradnju između Leskovca i Egipta posebno u oblasti kulture.

„Srećan sam, što smo na ovom sastanku govorili o sardnji u oblasti kulture, tačnije da naša folklorona grupa dođe početkom jula u vaš grad i predstavi se vašoj publici i da se na festivalu LIFEE takođe predstave naši filmovi. Takođe postoji velika šansa za saradnju i u oblasti tekstilne industrije -istako je Ambasador Egipta.

Ambasadori Egipta i Maroka u poseti Leskovcu

Publicerat av Dnevnik Juga Söndag 19 maj 2019

Ambasador Maroka u Srbiji Njegova Ekselencija Mohamed Amin Belhaž, kazao je  da vidi saradnju dveju zemalja na polju ekonomije i poljoprivrede.

„Otvaranjem koridora 10 otvorili ste put da grad Leskovac dalje napreduje. On nam omogućava da budemo povezani što se tiče dalje saradnje, na polju ekonomije i polju kulture ali i na polju poljoprivrede i u IT sektoru – istakao je Ambasador Maroka u Srbiji.

S. Stamenković / I. Dendić

Check Also

Pijanim vozačima iz Vranja i Preševa- trežnjenje, pa prekršajna prijava

Pripadnici saobraćajne policije u Vranju i Preševu, isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača, koji su …

Оставите одговор