Hisarski šampioni organizuju Ekološki volonterski kamp, danas i sutra na Hisaru

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Udruženje Tim 42 i udruženje Hisarski šampioni danas i sutra organizuju akciju čišćenja i uređena na brdu Hisar i u parku Devet Jugovića, a u okviru dvodnevnog voleonterskog Ekološkog kampa.

“Ovi lokaliteti predstavljaju jedno od omiljenih mesta naših sugrađana. Iz tih razloga pohvalio bih današnju inicijativu uređenja ovih površina koje organizuju mladi. U ovaj prostor i Grad Leskovac ulaže dosta sredstava a ova akcija je još samo jedan dokaz da su i mladi leskovčani zainteresovani za svoje okruženje i da su novac koji su dobili preko projekta “Šta nam teško” uložili upravo u njegovo uređenje – kazao je na današnjoj konferenciji za medije Vladimir Branković, zamenik sekretara skupštine, iskoristivši priliku da pozove i ostale mlade sa teritorije našeg grada da se priključe ovakvim akcijama koje za cilj imaju očuvanje životne sredine.

U ime udruženja “Hisarski šampioni” predstavnik udruženja Nemanja Kostić, iskoristio je priliku da najavi dvodnevni eko kamp u organizaciji ovog uduženja.

“Ovim projektom želimo Leskovčanima da ukažemo koliko je ozelenjivanje i održavanje zelenih površina važno. Naše udruženje pokrenulo je volonterski kamp pod pokroviteljstvom udruženja “Tim 42”, a preko projekta “Šta nam teško” koje finansira Ministarstvo omladine i sporta. Ovaj kamp ima za cilj uređenje brda Hisar i parka Devet Jugovića. Danas i sutra ćemo rekonstruisati i ofarbati klupe, rekonstruisati palto kod repetitora na Hisaru, očistiti i urediti ove površine. U planu imamo i rekonstrukciju osmatračnice i nadamo se da ćemo ovim akcijama privući mlade da svoje slobodno vreme provedu napolju, u prirodi, umesto što su na telefonu – kazao je Kostić.

Ovaj volonterski kamp se sprovodi u okviru programa volontiranja mladih, Mladi su zakon, koji sprovode Mladi istraživači Srbije u saradnji sa Timom 42, Pokretom gorana Vojvodine, Cegradom i udruženjem Optimist.

“Program finasira Ministarstvo omladine i sporta a ovaj projekat podržan je sa 70.000 dinara – kazala je na današnjoj konferenciji Ana Pecarski, predstavnica “Tima 42”.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *