Prosečna zarada u Srbiji bezmalo 65 hiljada I dalje najmanje zarađuju zaposleni u Bojniku, Vlasotincu, Preševu i Vranjskoj Banji

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Prosečna bruto zarada za april 2021. godine, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila je 89.582 dinara, dok je zaposlenima, u proseku, bez poreza i doprinosa isplaćeno po 64.948 dinara.

U periodu januar-april ove, u odnosu na isti period prošle godine, plate su realno veće za 7,2 procenta, a kako je medijalna neto zarada bila 49.230 dinara, to znači da je 50% zaposlenih primilo platu do tog iznosa.

Kao i proteklih meseci, ali godina unazad, najtanje koverte dobijaju žitelji juga Srbije, posebno Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Tako su Bojničani, u aprilu, mogli da nabroje tek do 44.750 dinara, Vlasotinčani su, u proseku primili 45.149, a zaposleni u Lebanu-47.489 dinara. U Crnoj Travi je aprilska neto zarada iznosila 49.090 dinara, Leskovcu 51.o99, a najplaćeniji su bili radno-angažovani u Medveđi, kojima je isplaćena zarada od 55.383 dinara.

Među najnižim prosečnim zaradama u Srbiji su i one koje su primili žitelji Preševa, Vranjske Banje, Ražnja, Svrljiga i Blaca.

Check Also

Takmičenje u besedništvu: Oda Vladiki Nikolaju Velimiroviću u Domu kulture Vučje

U Domu kulture “Vučje” održaće se 23. maja 2024. godine jedinstveno takmičenje u besedništvu posvećeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *