Rekonstruisan hol, zamenjeni portali, izgrađena rampa za osobe sa invaliditetom: Potpuno novi vizuelni identitet muzeja

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Osim potpuno novog vizuelnog izgleda ulaza i glavnog hola muzeja, ova kulturna ustanova nedavno je osavremenila ponudu velikim brojem mobilnih aplikacija

Šefica sektora za osnovne delatnosti, Suzana Ranđelović, navela je da se sredstva iz projekta ”Heterotopija” koriste i za brojne druge aktivnosti, a jedna od najznačajnijih je rekonstrukcija hola. Zamenjeni su bočni portali, odnosno prozori i ulazna vrata, biće uređen pod, izgrađeni su moderni toaleti, dodatno opremljeni pomagalima za osobe sa invaliditetom.

-Osim infrastrukturnih radova, trudili smo se da obogatimo i modele prezentacije muzejske građe i postavki. Instalirane su brojne aplikacije, preko kojih je posetiocima omogućeno da virtuelno prošetaju kroz muzej, isprobaju odeću predaka iz naših bogatih zbirki u 3D formi, učestvuju u radionicama, kvizovima i ostalim dešavanjima u muzeju.

Do sada je završena knjiga o turističkim potencijalima Leskovca i Botevgrada i turistička mapa, koja ih promoviše, podsetila je Ranđelovićeva, dodavši da je jedna od aplikacija ”Muzejonica” potpuno zaživela i da je naišla na odličan prijem kod svih generacija Leskovčana.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *