Početna / DRUŠTVO / Rekonstruisan hol, zamenjeni portali, izgrađena rampa za osobe sa invaliditetom: Potpuno novi vizuelni identitet muzeja
hotel bell

Rekonstruisan hol, zamenjeni portali, izgrađena rampa za osobe sa invaliditetom: Potpuno novi vizuelni identitet muzeja

Osim potpuno novog vizuelnog izgleda ulaza i glavnog hola muzeja, ova kulturna ustanova nedavno je osavremenila ponudu velikim brojem mobilnih aplikacija

Šefica sektora za osnovne delatnosti, Suzana Ranđelović, navela je da se sredstva iz projekta “Heterotopija“ koriste i za brojne druge aktivnosti, a jedna od najznačajnijih je rekonstrukcija hola. Zamenjeni su bočni portali, odnosno prozori i ulazna vrata, biće uređen pod, izgrađeni su moderni toaleti, dodatno opremljeni pomagalima za osobe sa invaliditetom.

-Osim infrastrukturnih radova, trudili smo se da obogatimo i modele prezentacije muzejske građe i postavki. Instalirane su brojne aplikacije, preko kojih je posetiocima omogućeno da virtuelno prošetaju kroz muzej, isprobaju odeću predaka iz naših bogatih zbirki u 3D formi, učestvuju u radionicama, kvizovima i ostalim dešavanjima u muzeju.

Do sada je završena knjiga o turističkim potencijalima Leskovca i Botevgrada i turistička mapa, koja ih promoviše, podsetila je Ranđelovićeva, dodavši da je jedna od aplikacija “Muzejonica“ potpuno zaživela i da je naišla na odličan prijem kod svih generacija Leskovčana.

Pogledaj takodje

Leskovčani odu u Niš u kupovinu a vrate se vakcinisani

Foto:facebook dragan asotirovski Za nekoliko dana u tržnim centrima širom Srbije vakcinisano je 6.000 ljudi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *