Izložba radova sa likovne kolonije “Vlasina” u galeriji LKC

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Radovi, nastali na Likovnoj koloniji ”Vlasina” poslednjih nekoliko godina, izloženi su u velikom Holu, salonu odnosno Galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

Međunarodna likovna kolonija ”Vlasina” jedna je od najstarijih te vrste u Srbiji, jer na istoimenoj planini, likovne umetnike svih generacija iz Srbije i okruženja, okuplja već gotovo pet decenija.

– U velikom Holu, u prizemlju su izloženi radovi nastali prošle godine, kada, zbog epidemiološke situacije, Kolonija nije održana u tradicionalnoj, već u onlajn formi. To su umetnici različitih generacija i likovnih poetika, koji se izražavaju različitim medijima, od klasičnih tehnika, preko ambijentalnih instalacija, do fotografije i video radova. Među njima su i pedagozi na likovnim akademijama u zemlji i okruženju, dobitnici prestižnih nagrada, rekla je u predstavljanju Ivana Ristić, dodajući da je izbor radova za prošlogodišnju koloniju napravila selektorka Nina Todorović, vizuelna umetnica iz Beograda.

U Galeriji i salonu, izloženi su radovi sa Likovne kolonije ”Vlasina 2019.”, a sve postavke, za razgledanje su dostupne do 23. aprila.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *