Početna / DRUŠTVO / Izložba radova sa likovne kolonije „Vlasina“ u galeriji LKC
hotel bell

Izložba radova sa likovne kolonije „Vlasina“ u galeriji LKC

Radovi, nastali na Likovnoj koloniji “Vlasina“ poslednjih nekoliko godina, izloženi su u velikom Holu, salonu odnosno Galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

Međunarodna likovna kolonija “Vlasina“ jedna je od najstarijih te vrste u Srbiji, jer na istoimenoj planini, likovne umetnike svih generacija iz Srbije i okruženja, okuplja već gotovo pet decenija.

– U velikom Holu, u prizemlju su izloženi radovi nastali prošle godine, kada, zbog epidemiološke situacije, Kolonija nije održana u tradicionalnoj, već u onlajn formi. To su umetnici različitih generacija i likovnih poetika, koji se izražavaju različitim medijima, od klasičnih tehnika, preko ambijentalnih instalacija, do fotografije i video radova. Među njima su i pedagozi na likovnim akademijama u zemlji i okruženju, dobitnici prestižnih nagrada, rekla je u predstavljanju Ivana Ristić, dodajući da je izbor radova za prošlogodišnju koloniju napravila selektorka Nina Todorović, vizuelna umetnica iz Beograda.

U Galeriji i salonu, izloženi su radovi sa Likovne kolonije “Vlasina 2019.“, a sve postavke, za razgledanje su dostupne do 23. aprila.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *