Grad Leskovac priprema 27.053 paketa za pomoć ugroženima – u toku procedura javne nabavke

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ilustracija sadržine paketa

Sprovođenje odluke Gradskog veća Grada Leskovca, koja se odnosi na podelu paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu je u toku, te će svih 27.053 paketa biti isporučeni penzionerima sa primanjima nižim od 30.000 dinara i korisnicima socijalne pomoći.

“Za te namene će iz budžeta grada biti izdvojena suma od 20 miliona dinara. Ovom prilikom sve njih obaveštavam da su procedure javnih nabavki u toku, te da će javna nabavka za kutije biti okončana danas, a ona za nabavku namirnica i dezinfekcionih sredstava sutra. Već u četvrtak će biti potpisani ugovori sa ponuđačima koji daju najpovoljniju ponudu, a građani mogu da očekuju da paketi budu spremni u roku od 14 dana s obzirom na to da ponuđači pripremaju veliku količinu traženih proizvoda – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Svi paketi će biti isti i sastojaće se iz 1 kilograma brašna, 1 kilograma soli, 1 pakovanja testenine, 1 kesice supe, 1 pakovanja čaja i jednog litra ulja, kao i 2 rolne papira, 3 kilograma praška i 1 sapuna.

Kada kutije i deset proizvoda koji će se naći u paketima pomoći budu dostavljene, krenuće se sa pakovanjem u sportskoj hali „Plavi paviljon“ koja je u potpunosti očišćena i dezinfikovana.

Check Also

Takmičenje u besedništvu: Oda Vladiki Nikolaju Velimiroviću u Domu kulture Vučje

U Domu kulture “Vučje” održaće se 23. maja 2024. godine jedinstveno takmičenje u besedništvu posvećeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *